Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Griekenland! Deel 3

Gepost op 25/06/2009 om 19:25 door Carl in de rubriek algemeen.

SIMEONIDIS Winery bestaat uit universitair geschoolde oenologen en wijnbouwspecialisten die allen allen dezelfde passie voor kwaliteitswijn delen.

Voor zijn wijnen gebruikt 'SIMEONIDIS Winery' druiven die afkomstig uit zijn eigen, 7 hectaren (17,3 ares) grote wijngaard en van wijngaarden van plaatselijke wijnboeren.

De verantwoordelijkheid ligt in onze handen. Danzij de beste grondstoffen en onze vruchtbare samenwerking met talloze boeren die trouw volgens eeuwenoude traditie druiven telen, produceren wij wijnen die bekend staan voor hun hoge kwaliteit.

De combinatie van technologische bewustzijn, onze knowhow van de productieprocessen en het gebruik van de traditionele wijnbouwmethodes leidt tot hoogwaardige wijnen, die typische kenmerken van het microklimaat van onze streek vertonen.

Simeonidis Winery werkt volgens de normen en waarden van de biologische druiventeelt en houdt de traditionele wijnbouwmethode in ere om haar klanten hoogwaardige kwaliteitswijnen aan te bieden aan redelijke prijzen.

Het bedrijf wil de wereld haar wijnen op basis van Griekse druivenvariëteiten leren ontdekken. Het enthousiasme waarmee wij premiumwijn produceren, geeft ons kracht en de nodige vertrouwen om onze klanten, jaar na jaar, een mooie, lekkere en uitgelezen godendrank aan te bieden.

Als trouwe en enthousiaste adepten van de traditionele wijnbouw,produceren wij onze wijnen op een ernstige en verantwoordelijke manier om onze klanten producten van een uitzonderlijke kwaliteit te kunnen bieden.

Simeonidis Polichronis Algemeen Directeur

KELARI Kostopoulos Wijnen
Koolmijnlaan 44 3530 Houthalen www.greekproduct.eu


IDIPNOOS MERLOT SIMEONIDIS WINERY

Variëteit: 100% Merlot

Eigenschappen: Donkere rode kleur, uitstekende smaak. Hetcomplexe boeket ruikt naar rijpe kersen en pruimen, maar ook naar zoete mokkakoffie. Zachte, fluwelen smaak.

De zuidoosterlijke gerichte wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 0-100 meter. De druiven danken hun uitstekende aroma's en hun hoge suikergehalte aan de zeebries. De oogst vindt plaats bij dageraad gedurende de eerste 10 dagen van september. De opbrengst bedraagt 6000-8500 kg/ha. Deze rode wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele manier, namelijk met lange gisting. Hij rijpt gedurende 12-14 maanden in kleine vaten van Franse eik en daarna gedurende 8 maanden op fles in de wijnkelder.

Perfecte begeleiders: van geroosterd vlees en alle soorten gevogelte. De wijn wordt bij voorkeur geserveerd in een open tulpglas op 18 °C.

Nog van dit lekkers in deel 4 GRIEKENLAND

Lees ook: Griekenland! Deel 2
Lees ook: Griekenland! Deel 1

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese