Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De ene Cava is de andere niet ! Flama d'Or ! (2)

Gepost op 07/02/2015 om 20:05 door Carl in de rubriek algemeen.

Hadden we het vorige keer over een Cava : Condesa Blanca Brut - voor de liefhebbers volgen wij veel kelders. Wij kunnen de reeks voor jaren bijvullen. Het zal veel Dames en Juffers een groot genoegen zijn. Geef toe, een glas Cava op een thuis- of caféterras, het doet deugd ! Bijzonder als er veel zon is en het cavaatje fris gekoeld is. Een witte stijl mousserend brut met 'citrus' of nog beter met een rosé vol aardbeigeuren en smaken. De flessen komen uit Spanje, en de hype is nog niet volledig verdwenen. Laten we deze kelder bezoeken, en vooral proeven ! Klaar ?

Proefnota:

Cava Flama d'Or Brut Rosado (rosé)


Helder en zuivere roze kleur met een violette ondertoon. Fijne (gekleurde) en schuimende pareling. De neus is fris met een overheersend aroma van wilde vruchten, aardbei, frambozen en klein rood fruit en munt. Feestelijke rosé cava !

Details :

Land: Spanje
Streek: Catalonië
Jaar: NVT
Inhoud: 0.75l
Serveren: 6-8°C
Alcohol: 11,5%
Wijnstijl: Mousserende wijn
Bewaren: Lekker tot 2017
Afsluiting: Kurk, muselet, capsule
Culinair : aperitief
Verkoop: handelaars(niet in supermarkten)


Groot -Wijnhandel FRUI H.Verrieststraat 100 Roeselare (Van Denbulcke) info@frui.be.


Druivensoort:100% Trépat

Dit is een extraatje, niet de traditionele druivenrassen : Xarel-lo, Macabeo en Parellada , maar
TREPAT, en dit is echt een aanrader !

Gastronomie:

Ideaal als aperitief maar ook heel genietbaar bij diverse soorten vis, schaaldieren en vlees. De ideale begeleider van een hele maaltijd, van aperitief tot dessert.


Over deze wijnstreek:

Het wijngebied Penedès ligt tussen de ruige kuststroken van de Garraf ten zuidwesten van de stad Barcelona. De Romeinen waren de eersten die deze streek ontdekten als de ideale plek voor wijnbouw. Het gebied is naast zijn wijnen wereldberoemd om zijn Cava, de Catalaanse champagne. In dit gebied worden verschillende wijnen gemaakt.

Overal waar je rijdt zie je de wijngaarden en heb je uitzicht op het schitterende gebergte de Montserrat. Het gebied is niet alléén rijk aan wijnen maar ook aan kastelen.


Over het cavahuis:

Castell d'Or De Castell d'Or groep werd in 2005 opgericht en verzamelde negen bestaande coöperaties uit verschillende regio's van Catalunya. Uit de DO Cava regio bieden ze het buitengewone, prijzenwinnende Flama d'Or cava gamma aan. Het geheim achter de Flama d'Or is de uitzonderlijke kwaliteit en het evenwicht tussen de drie belangrijkste druivensoorten: Xarel-lo, Macabeo en Parellada.

Deze druivenrassen zijn perfect aangepast aan de Penedes regio en zijn mediterrane klimaat. De wijnmakers leggen de nadruk op nauwgezette kwaliteit, vertrekkende van het beheer van de wijngaarden tot het produceren van de wijn, de rijping en de eindproductie. Het resultaat is een elegant, evenwichtig en goed drinkbaar gamma van cava's, die een uitzonderlijke kwaliteit en waarde geeft aan de consumenten.

Het druivenras TREPAT .


Trepat is een zwarte druivensoort, die vooral gebruikt wordt Rosé cava, uit het gebied Pira (Tarragona) in Spanje. Daar groeit de druif in een perfect microklimaat. De kleur is echter bleek, hetgeen wordt verkregen door een technologie toe te passen die normaal voor witte wijnen wordt gebruikt. Het resultaat is een fijne en lichte mousserende wijn. Een echte finesse, zekerlijk de geuren opsnuiven, en ontdek de smaken.

*****Volgende keer Cava PALAU !

Foto : Wijngaard Gran Baron in wintervacht !
© ALL RIGHT RESERVED WIJNTON.BE Productions


Alle rechten voorbehouden. Behoudens de uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van de auteur en van de uitgever.

Deca copyright eigendom Februari 2015 .


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese