Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken (9)

Gepost op 07/09/2009 om 19:08 door Carl in de rubriek oenologie.

Merlot: Vormt de basis van grote wijnen van Saint-Emilion en Pomorol, soms niet dominant aanwezig. In de Vin de Pays, Noord Italië, Bordeaux enz..Heeft een zachte aardse smaak,donkere kleur een typische aroma.

*Nielluccio in klein wijnregio's te vinden o.a. Frankrijk, de rode druif kan vergeleken worden met de sangiovese. In glas zal deze druivenstok diepe donkere wijnen opleveren.

* Pinot Noir: Champagne, Bourgondië, Italië, Oost-Europa, Californië, Australië een lastige druivenstok met relatief bleke kleur en een goede fruitkorf (kers,morel) kan op hout, bijzondere wijnen opleveren.

Torrontés: Een witte wijn opleverde druivenstok, is een frisse fruitige kruidige wijn uit o.a. Argentinië. Echt eens onder handen nemen bij visgerechten.

Polomino: witte druif met geringe aciditeit, gemiddelde zoetheid, een oorsprong voor sherry, Californië, Australië, Zuid-Afrika.

Seyval Blanc: een zure druif met neutraal of grape fruitachtige karakter in Engeland, Ney York State en Canada o.a. op te snoepen.

We ontdekten via een fles van Frank, de caladocdruif zou een prachtige cuvée opleveren voor een goede fles 'Vin de Pays des Bouches du Rhône' van een kasteel Château De Fontcreuse. Dit samen met Syrah.

Tot volgend! DECA

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese