Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Beste Belgische wijn komt uit Limburg - Eerste hoppewijn uit Heuvelland

Gepost op 29/08/2017 om 16:55 door Carl in de rubriek algemeen.

De wijnindustrie doet het goed in ons land, het aantal nieuwe wijngaarden is niet te tellen - productie stijgt. Toch nog steeds dezelfde probleem veel tekort aan flessen - alle flessen vinden goed hun weg naar de consumenten. De beste wijn uit ons land en Nederland is uit Heers. Met wijn wijndomein Kitsberg, slaagde hij erin de prijs van de Lage landen te winnen. Chardonnay - werelds grootst aangeplante druif doet het weer. Daniel Mearts won al eerder prijzen met zijn troetelras in 2010 met 4,71 op 5 punten. Samen met zijn echtgenote plantte hij zijn eerste stokken in 2008 in Haspengauw. Rondleidingen en verkoop zijn de grootste activiteiten tijdens de komkommertijd van leegte van dit echtpaar. Gefeliciteerd.


HOPPEWIJN komt eraan - Heuvelland fier op de geboorte.

Filip Decrois van het wijndomein Zilver Cruys gooit het over een andere boeg en bottelde de eerste HOPPEWIJN of wijn op basis van hoppebellen en fruit van druiven. Op 4 september krijgen wij de premiere en zullen we meer informatie bezorgen. Wijnbouwer ´behoort tot een knap talent en al eerder zijn zijn flessen onberistbaar gebleken op concours. Vooral werkt hij met restistente rassen en dit blijkt geen slechte resultaten. Na 3 jaar zonovergoten zomers heeft hij een gezonde wijngaard met veel fruit. Onder de benaming Steenstraete Hoppewijn kan men vanaf september dit verkrijgen met volume van 75 cl en kleine flesjes van 20 cl. Langs deze weg wensen wij ook Filip veel succes toe. Carl DEVRIESE

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese