Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Domaine Du Clos De L' EPERNAY

Gepost op 22/04/2009 om 11:49 door Carl in de rubriek algemeen.

Een vakantietip: Op korte afstand van de stad Tours, op de toeristische route door de wijngaarden langs de oevers van de Loire ziet LE Clos de l'Epernay, omgeven door de wijnstokken, uit naar Uw bezoek.

In een vermoedelijke sfeer kunt u de beroemde wijnen A.O.C. de Vouvray proeven van Luc Dumange, een onafhankelijke wijnbouwer. (vigneron Indépendant)

Door de beste verhalen uit de Chenin Blanc, een wijnstok met tal van mogelijkheden, verbindt het landgoed Le Clos de l' Epernay de traditie met het hedendaagse.

Voor Luc Dumage en zijn echtgenote (spreken uitstekend Nederlands) is nauwgezet werken de waarborg voor kwaliteit. Zijn werk wordt erkend door de wijngidsen van Hachette en Dussert-Gerber en door zijn trouwe klanten.

De wijnproductie wordt naar jaar onderverdeeld in wijn zonder en wijn met belletjes.

Niet mousserende wijnen: les vins tranquiles

* De droge wijn (sec) combineert goed met schelp-en schaaldieren.
*De halfdroge (demi-sec) kan overal bij gedronken worden maar smaakt vooral goed bij varkensvlees, gevogelte, vis klaargemaakt in een sausje en bij kaas.

* De ZOETE wijn (moelleux) kan uitstekend als aperitief en vooral bij ganzenlever gedronken worden.

* De mousserende wijnen gemaakt volgens de " méthode traditionelle ": droog en halfdroog, drinkt u bij feestelijke gebeurtenissen, gezellig met z'n twee of samen met goede vrienden.

Luc Dumage stelt u trots zijn drie speciale wijnen voor:

La Cuvée MARCUS: Deze niet mousserende Vouvray wijn, halfdroog, zacht met een fijne geur combineert uitstekend met gekruide schotels, blauwe kazen en desserts.

La Tête de Cuvée: Droog, in zijn speciale kastanjebruine fles: een super wijn die door iedereen gewardeerd wordt.

La Cuvée Pauline, een rosé gemaakt volgends de méthode traditionelle, halfdroog met de verfijnde smaak van rood fruit, ideaal voor een aperitief of bij het (chocolade) dessert.

DOMAINE DU CLOS DE L' Epinay
Luc en Marie-Claire Dumange
Le Clos de l' Epinay
37210 VOUVRAY
Mail: domaine.clos.epinay@cegetel.net
Tel: 33 (0) 2 47 52 71 31
Proeverijen en bezoek: Van Pasen tot Allerheiligen (1 November)

s' Morgens en Zondag op afspraak / groepen op aanvraag.

Eveneens bezitten ze Chambres d' Hôtes,om er te overnachten. Parkeren op het domein.

De wijngaard:

De Vouvray wijnstreek omvat 8 kleine dorpen: Sainte Radegonde (thans behorende tot de gemeente Tours), Rochecorbon, Vouvray, Vernou sur Brenne, Parcay, Meslay, Chancay, Noizay en Reugny met een totale oppervlakte van 2000 ha en een jaarlijkse productie van 100.000 hectoliter wijn.

De grond is kalkrijk of samengesteld uit kiezelachtige klei. Deze twee grondsoorten hebben een goede afwatering, zijn snel warm en daardoor uitstekend geschikt voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit.

De kelders zijn uitgehakt en worden tegenwoordig gebruikt om de mousserende wijnen te bewerken en de niet mousserende te laten rijpen. Ze worden in de vallei ook Vallée Chartier genoemd in Vouvray.

P.S. Het landhuis is een ontvangst uit de 18 de eeuw!

Luc en Marie-Claire dank u hartelijk, en tot weerziens! Proficiat voor onze taal zo goed te spreken.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese