Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt : het fruitig nieuws

Gepost op 05/11/2011 om 14:16 door Carl in de rubriek algemeen.

Zoekt u een framboos in geuren , of een subtiele boeket met rijp fruit ? Een wijn voor uw pikante kazen ? Dan raden we een rode fles uit de Loire aan :
Saint-Nicolas de Bourgueil. Wedden dat de Cabernet Franc druiven u zullen bekoren ?

* Vlug een natuurlijke apero maken ? Dat kan men een Bourgogne Aligoté , niet duur en schitterend met een siroop van cassis bvb. De beste kirr zal nu voorhanden zijn. Proef hem ook eens zuiver, geen groter eetlust zal er zijn. Flessen zijn ook niet duur. En wat de druif betreft ... juist de ALIGOTE !

*Vignerons de caractére ( cooperatieve ) maken schitterende Vacqueyras. Karakter wijnen , om lang te genieten. Assemblages zijn steeds met Syrah, Grenache en Mouvédre.


* Er duikt terug een nieuwe Cava op de Belgische markt onder de naam RECODA - basisprijs voor deze schuimer uit Spanje : 4 euro ! Een schuimer die kan meetellen. Ook Duque Egmond uit Penedés D.O. - kostprijs 5,95 euro .

* Pinotage is een veelvoudige druif in Zuid Afrika - prachtige kruidnagel , fruitigheid en gepaste tannines . Vooral kerrieschotels zijn er goed voor.

* Griekenland bezit eveneens goede wijnen, al is het land in CRISIS ! Nieks aan aantrekken , een houtgelagerde XINOMAVRO te vinden in de wijnstreek Naousa zal u wel verbazen. Zijn soepelheid , elegantie en veel rood fruit is kenmerkend. Snoep hem met Mezze met vlees !

* De lokale naam voor tempranillo in Spanje heet ' Tinto del Pais ' . Deze fles jong te verbruiken , heeft een pittige smaak met zachte tannines. Spaanse gerechten genieten een begeleiding.
* Monica is een lokale druif van Sardinië - bezit een D.O.C onderscheiding in Sardegna - als monocépage gaat hij onder de naam MONICA DI SARDEGNA op een etiket. Een prijsbeest voor vleesschotels en pastagerechten. Bezit een intense , fruitige , krachtige en rijke smaak. Te vinden bij uw supermarkt of wijnhandelaar. Jong op te snoepen !


*Champagne gaat duurder worden, begin 2012 , een gevolg van de gesteken prijs van de druiven. In de AUDE-en-Champagne loopt de prijs al op tot 5 euro , sommige cru's tot 6 euro. Voor groothandel coperatieven , die druiven aankopen , is dit , een duurdere prijs aanrekenen.


Tot volgend !DECA COPYRICHT Wijnton.be sept 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese