Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Genieten van Italië

Gepost op 03/02/2010 om 18:34 door Carl in de rubriek algemeen.

Toscane , wie kent dit gebied niet of heeft er nog nooit van gehoort ? Het landschap , heuvels, met prachtige cipressen en zijn vele wijn- en olijfgaarden.

Toscane is voor en wijn, een goudmijn geworden, en overal liggen er interessante wijngebieden die wereldwijd faam genieten, vanwege hun fantastische wijnen.

Namen als Brunello di Montalcino of Chianti Classico is echt genieten van een grote reputatie bij de vele liefhebbers van Italiaanse wijnen .


Abruzzo is wellicht het beste geheim van Ialië , de plaats waar de Italianen zelf op vakantie gaan. Deze natuurlijke regio ligt ten oosten van Rome tussen de hoogste bergen van de Apenijnen en de Adriatische kust. Controguerra en de heuvels van Teramo zijn beroemd om hun Tebbiano en Montepulciano d' Abruzzo wijnen , maar voor de beste olijfolie moet u in Loreto Aprutino zijn.

Puglia : meer dan een tiende deel van de Italiaanse wijn komt uit de 'hak van de laars' in het Z.O. : Puglia genaamd.

De productie concentreert zich rond bekende plaatsen als Bari en Brindisi. Doordat steeds meer touristen behalve de goede keuken , ook de aangename wijnen ontdekken , neemt hun populariteit buiten Italië snel toe.

Karakteristiek voor deze streek is de Primotivo , (druif genetisch gelijk aan de Californische Zinfandel). Deze druif dankt zijn naam niet aan het feit dat het een primitieve soort zou zijn , maar puur aan het feit dat hij al vroeg rijp zou zijn.

Genieten van Italië .....

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese