Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Druiven variëteiten : Rabo de Ovelha

Gepost op 08/03/2017 om 08:33 door Carl in de rubriek algemeen.

Rabo de Ovelha is u vermoedelijk niet gekend. Het gaat over een witte variëteit die duidelijk graag warme voeten wil hebben - veel zon. Hiervoor moeten we zuiderlijk Europa gaan. Tijd om de flessen te leren kennen.


Rabo de Ovelha- het ras

Veelvoorkomende Portugese witte druif met een hoog suikergehalte maar geen finesse. De naam betekent 'ooienstaart' en verwijst naar de lange trossen.


Kenmerken:


Rabo de Ovelha is een onregelmatig dragende, vroeg bloeiende, goed producerende en vroeg rijpende druif. Deze druif geeft lichte, fruitige wijnen met een goede zuurtegraad. Bezit zoete vruchten die resulteren in alcoholrijke wijnen. Moet vroeg geoogst worden, anders gaat dat ten koste van het zuurgehalte.


Gebruik:


Men treft deze druif in heel Portugal aan, maar in het bijzonder in het noorden (Vinho Verde, Bairrada) en in het zuiden (Alentejo). Onder de naam Rabigato wordt een prominente variant van deze cultivar gebruikt voor witte port van hoge kwaliteit.


Deca Maart '17

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese