Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijn wereldwijd : minder geproduceerd, meer gedronken.

Gepost op 12/04/2017 om 11:27 door Carl in de rubriek algemeen.

Hoewel de wereldwijde productie van wijn vorig jaar met 3,2% is afgenomen, ging de consumptie erop vooruit. Dat heeft de internationale wijnorganisatie OIV bekendgemaakt.

De lagere productie- nog altijd goed voor 267 miljoen hl of 35,6 miljard flessen van 75cl - is het gevolg van de slechte weersomstandigheden in verschillende delen van de wereld. De grootste afnames in volume waren Frankrijk, na Italie 's werelds grootste wijnproducent, Argentinië klimt op de 9 de plaats.

Vijf landen waren goed voor meer dan de helft van de totale oppervlakte aan wijngaarden : Spanje, China, Frankrijk, Italie en Turkije. De wereldwijde consumptie van wijn steeg lichtjes naar 242 miljoen hl of zo'n 32,3 miljard flessen, maar ligt nog lager dan voor de financiele crisis van 2007, toen 250 miljoen hl wijn werd genuttigd.

April '17 DECA

.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese