Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De ene Cava is de andere niet ! Cava Palcio de Palou 'brut' (3)

Gepost op 21/04/2015 om 14:34 door Carl in de rubriek algemeen.

Cava Palacio de Palau 'brut' : we kunnen terug aperitieven. Een prachtige kwaliteit en daar hoort ook oesters, sushi of visgerechtjes en lichte bereidingen bij . Deze Catalaan rekenen we op de betere klasse. Dit kan men al zien waar hij geboren is, in een mooie kelder in het hart van een regio Penedés. Voor de eigenaar is het een pluspunt dat de flessen bij goede handelaars terecht komen. Geen Cava rommel, en dat bestaat- sommige kelders willen zelf van de naam Cava niet meer horen. Daarom een mooie uitstraling van de fles met een mooie presentatie. Een muselet (ijzerwerk), kurk, capsule, flesvorm en etiket die met details zijn afgewerkt. Geef deze fles een 'schrikmoment' met een ijsvolle emmer, hij zal U veel plezier bezorgen. Wij laten U niet langer watertanden. Klaar ?

VoorstellingNaam: Cava Palacio de Palau 'brut'
Land: Spanje
Appellatie: Penedès
Wijnstijl: Mousserende wijn
Wijnhuis: Bodega Mont Marçal
Wijndruiven : 50% macabeu - 30% xarello - 20% parellada
Bewaarpotentieel: Tot 2 jaar houdbaar
Inhoud: 75cl
Alcoholgehalte: 11.50% vol.
Serveertemperatuur: 8°C

proeven: cuvée brut


Beschrijving: Deze cava werd gemaakt van de hiervoor typische druiven volgens de 'méthode traditionelle' d.w.z. via een tweede gisting op fles. Zeer levendig met een zeer fris en fruitig boeket en hints van groene appel. In de mond zeer aangenaam met een mooie fraîcheur en een droge afdronk. Een cava met een uitzonderlijke verhouding prijs/kwaliteit .


De kelder

Traditie en moderniteit is de slagzin van deze bodega. Het wijnhuis Mont Marcal Winery werd in 1975 opgericht door Manuel Sancho, na vele jaren gewijd aan de wereld van de muziek, gericht zijn activiteit in de richting van een nieuwe kunstvorm: de wereld van de wijn en cava. Vandaag is Blanca Sancho, dochter van de oprichter, die de wijnmakerij met een team van jonge professionals die erin zijn geslaagd om de filosofie van de oorsprong van de wijnkelder te combineren met de rusteloze geest van de nieuwe generaties aan te passen, op alle gebieden loopt, de huidige behoeften van de markt. Mont Marcal produceert wijnen onder de bescherming van benamingen van oorsprong Penedès, Catalonië en Cava.


Historische boerderij

Oorspronkelijk dateert deze kelder uit de veertiende eeuw, van een omgebouwde prachtige boerderij die de wijnmakerij herbergt en is gelegen in het hart van de Penedès, op 220 meter boven de zeespiegel. Basiliek plan, gebruik maken van de baksteen in de kozijnen en de lijnen van het verhaal, waardoor het een unieke identiteit krijgt, was de architectuur.

Gewijzigd in de late negentiende eeuw tot het klooster van de Orde van de Ongeschoeide Karmelieten heeft het nog steeds de charme van de originele structuur gehouden.

Wijngaarden

De boerderij heeft 40 hectare wijngaarden en bezitten verbindingen met inheemse soorten, zoals Macabeo, de Xarel.lo, Parellada en Tempranillo, en andere rassen perfect aangepast zoals chardonnay, syrah, merlot en cabernet sauvignon. Parallel aan het huidige productievolume te realiseren, werkt samen met andere bedrijven in de Penedès streek en regio.


Gecertificeerde kwaliteit

Mont Marcal Wijn, SA heeft een FSSC22000 certificaat waaruit blijkt dat het systeem voor het beheer van de voedselveiligheid Mont Marcal als een van de hoogste normen wereldwijd is onderworpen.

De System Certification voedselveiligheid FSSC 22000 is gebaseerd op ISO-methode robuust systeem certificering, internationaal aanvaarde voor de evaluatie en certificatie van managementsystemen voor de voedselveiligheid in de gehele supply chain.

We kunnen trots op wijzen dat wij de eerste magazijn in Spanje deze erkenning kregen.

Dit certificaat is het resultaat van het werk en collectieve houding van al degenen die het componeren Mont Marcal.


Innovatieve technologie

Om de productie in alle stadia en de uiteindelijke kwaliteit van haar producten te optimaliseren, bezit Mont Marcal de meest geavanceerde technologische middelen.

- Bodega : voor het wijnmaken met een maximale opslagcapaciteit van 1.000.000 liter in roestvrij stalen tanks voor wijnopslag.

-Barrel : kamer bestaat uit 250 eenheden van de Amerikaanse, Franse en Hongaarse eik, met een capaciteit van 225 liter elk.

-Laboratorium voor microbiologische en fysisch / chemische analyses voor most, wijnen en de analyse van afvalwater en een vermogen meer dan 100 parameters.

1. - Wijn bottellijn 3000 flessen / uur - Line 6000 oplage van 6000 flessen / uur.

2. - Alle lijnen van wijn, en expeditie , hebben een team van microfiltratie en geautomatiseerde sterilisatie.

3. - Cava afdeling bezit een ruimte van 6.500 m2 , verdeeld in 4 ruimten met een geschatte maximale capaciteit van 6 miljoen flessen.

4. - Terrein rond de bodega , bezit een afvalwaterzuivering met een verwerkingscapaciteit die overeenkomt met een bevolking van 5.000 inwoners.

5. - Ruimte beheer en herstel van vast afval.

6. -Onze bodega is dus een volledig Eco-systeem voor de toekomst.Prijzenkast

Wij bezitten een brede erkenning. In zijn lange carrière heeft Mont Marcal vele prijzen in nationale en internationale wedstrijden (Robert Parker, Wine Challange Japan, Concours Mondial de Bruxelles, de Rank, etc.) die te consolideren is als een van de meest prestigieuze wijngaarden van de Penedès gewonnen.

International Presence : wij hebben een sterke aanwezigheid op de binnenlandse markt. Mont Marcal Cava exporteert zijn wijnen en zijn stille wijnen in meer dan 30 landen over de hele wereld. Ons leidende product cava concentreert 70% van de omzet.


2014 : Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, JAPAN Wine Challenge, KARAF2013 Concours Mondial de Bruxelles, INTERNATIONAL WINE & Spirit Competition, JAPAN Wine Challenge.2012 : INTERNATIONAL WINE & Spirit Competition, International Wine Challenge, JAPAN Wine Challenge, Mundus Vini .2011: 'DE Wine Advocate' - Robert Parker, beloonde ons met 94/100 .

INTERNATIONAL WINE & Spirit Competition, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge, BROCHURE Catavinum

2010 : 'DE Wine Advocate' - Robert Parker, beloonde ons met 92/100 Concours Mondial de Bruxelles, JAPAN Wine Challenge, Mundus Vini

2009 : 'DE Wine Advocate' - Robert Parker prijs, INTERNATIONAL WINE & Spirit Competition, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge, JAPAN Wine Challenge, Mundus Vini, PRIJZEN Zarcillo

Ik denk, dat de informatie volledig is van een kwalitatieve Cava.

Te koop W.VL. Feys-Vanacker Brugge


Met dank !

Kelder/ Bodega
MONT MARÇAL
Afdeling Export
Finca Manlleu s / n
08.732 Castellví Brand
Barcelona Esp.


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese