Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Chateau De Majoulière

Gepost op 09/03/2009 om 20:10 door Carl in de rubriek algemeen.

Het wijnkasteel 'Chateau de Majoulière' is in 2007 ontstaan uit een droom en ambitie van de familie Reher-Van Baelen.

Majoulière is oud-Provençaals voor wijnstok of wijngaard. Het wijngoed omvat 12 hectaren, die behoren tot de A.O.C. Coteau Varois en is gelegen in de Var in Zuid-Frankrijk.

Sedert eeuwen wordt op deze locatie wijn gemaakt. Een zachte zuidelijke helling en een bodem van leem en kalk zorgen voor een uitstekende ondergrond. Het gros van de wijnstokken is 25 jaar en ouder en bestaat uit: Syrah, Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvignon. De planten werden steeds met de beste zorg onderhouden, wat hen een immens potentieel geeft voor het maken van topwijnen.

In het Château de Majoulière worden alleen de beste A.O.C (appellation d' origine contrôlée) wijnen gemaakt. De grond wordt bewerkt op een ecologisch verantwoorde manier en de planten worden op laag rendement gesnoeid. Hier oogst men uitsluitend manueel en met de grootste zorg.

Voor de rode wijn worden de cépges Grenache, Syrah, en Cabernet Sauvignon gebruikt. Voor de rosé gebruikt men Cinsault, Grenache en Syrah.

De rode wijn is krachtig, gestructureerd en harmonieus, terwijl de rosé soepel en fruitig is.

In de nabije toekomst zal er ook witte wijn worden gemaakt. Hiervoor de cépages Rolle (Vermentino) en Viognier worden aangeplant.

Na een manuele selectie van de beste druiven en na zachte ontstelingen persing, wordt de wijn zo veel mogelijk met behulp van zwaartekracht verwerkt. Hierdoor verkrijgt met uitstekende wijn. Zowel de rode als witte wijn rijpt in Franse eiken vaten van superieure kwaliteit.

Dit garandeert heerlijke wijnen die niet te versmaden zijn, bij onder andere kaas, vis, gevogelte en vleesgerechten.

Château De Majoulière
1242 Route de Draguignan
F 83690 VILLECROZE

www.chateaudemajouliere.fr

Gelegen:
Ligt in Villecroze tussen Salernes en Draguignan aan de D 560

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese