Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Domein Entre-Deux-Monts vierde Heuvellandse wijn ! (Bel)

Gepost op 17/05/2009 om 21:02 door Carl in de rubriek algemeen.

Het Belgische (Vlaamse) wijndomein, met als eigenaars Hr. Martin en Yves Bacquaert, gelegen in Westouter bezit een indrukwekkende toekomst.

Wijngaard gelegen onder en naast de traag schuivende zetelliften, om een prettige uitkijk te beleven, van de Rode en Zwarte berg, met een stopplaats voor een culinaire hap of drank, en een terugreis hiervan.

Daarnaast is nu de splinternieuwe loods hypermodern ingericht, met nagelnieuwe termo gistcellen. Pers, moderne botteling om de wijnbouwers handig te laten werken, dicht bij de wijngaard. Bezoekers krijgen een fantastische ervaring, met een film,degustatie en bezoek op het eerste verdiep, met uitkijk op wijngaard en de natuur.wijnbouwers Entre-deux-monts

Het moet het meest noordelijk gelegen wijndomein van Europa zijn, in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, met de Noord-Franse grens. 4 1/2 ha grote domein met beschutting tussen Rode en Zwarte Berg is deze wijndomein passend ' Entre-deux-Monts '. Unieke vergezichten met ongerepte natuur is dit nu al een zéér geeerde toeristische treffer met tientallen restaurants, shops, bloemhandelaren enz...op zondag open. (wijndomein echter niet op Zon- en feestdagen).

Eerder een atypisch klimaat, met de mogelijkheid van het eindproduct een kwalitatieve, karaktervolle, schuimende wijn te maken. Het uitkiezen van de geschikte druivenrassen Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner en Siegerrebe dat licht naar het zuiden helt,met een gedraineerde bodem. Rode ijzeren zandsteen, zandleem, klei maakt deze Heuvellandse 'Terroir' tot een mineraal toekomstige wijnvocht met grote toekomst.

Millésime 2007 Pinot Gris - Chardonnay

Een eerste millésime was een feit, oogstdata eerste helft oktober voor Pinot Gris, Kerner en Chardonnay tweede helft van oktober. Opbrengst minder dan 5 hl / ha met nog jonge druivenstokken.

Vinificatie: schilcontact of pelwerking voor maximale aroma-extractie, termo gecontroleerde gisting, géén melkzuurgisting, rijping op fijne droesem gedurende 6 mdn in inox ketels.

Samenstelling: 70% Chardonnay, 15% Kerner, 15% Pinot Gris.

Restsuikers minder dan 2 gr. vergistbare en onvergistbare restsuikers. Bewaarkracht 2-4 jaar.Millésieme 2008 Chardonnay - Pinot Gris


De vier druivenrassen werden in 2008 geoost nl Pinot Gris, tweede week van oktober, Chardonnay, laatste week van oktober, Kerner en Siegerrebe voor andere millésieme dezelfde tijd. Een prachtige lente, juli en Augustus eerder veel neerslag, met goede nazomer. Een goed geselecteerde oogst en selectie van gezonde druiven brachten eerder een kleine oogst. Alle druivenrassen werden afzonderlijk gevinifeerd, in maart werden twee wijnen geassembleerd: Chardonnay-Pinot Gris en Kerner -Siegerrebe.

Opbrengst: 350 gr. Pinot Gris en 500 gr. Chardonnay per wijnstok.

Vinificatie: schilcontact of pelwerking voor maximale aroma-extractie, termo gecontroleerde gisting. Pinot Gris gedeeltelijke melkzuurgisting, rijping op fijne droesem gedurende 6 mdn, 20% van Chardonnay rijping op eik. 13% vol restsuikers: minder dan 2 grvergistbare en onvergistbare restsuikers. Bewaarkracht 3 tot 4 jaar. Stijl: fris droog, aromatischOfficiële erkenning: op 18 november 2005 kreeg met ministerieel besluit de Heuvellandse kwaliteitswijn een GECONTROLEERDE OORSPRONGSBENAMING Wijndomein Entre-deux-monts, of Appellation Heuvelland Contrôlée.


Entre-deux-Monts
Rodebergstraat 69a
8954 Westouter
martin.bacquaert@interdrinks.be

EXTRA: Etiket hierboven (flessen) een creatie van kunstenaar Christian Rollet! Proficiat

Succes toegewenst: Mevr. Soline Mignot (Franse stagiaire) afkomstig uit de Champagnestreek en studeert master 'Vigne et Vin ' aan de universiteit van Montpellier en Bordeaux. Mag haar 5 mdn verblijf, eind-thesis de Belgische wijnbouw een extra dimentie geven!

FOTO's zie fotoboek!


DECA exclusief voor WIJNTON.BE
Met oprechte dank voor ons bezoek, succes toegewenst! Een wijntje op tafel ' Entre-deux-Monts ' van West-Vlaamse grond ...om fier op te zijn!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese