Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Elzas gastregio op MEGAVINO 2015 - de grootste wijnbeurs van ons land .

Gepost op 17/09/2015 om 20:22 door Carl in de rubriek algemeen.

Megavino is aan zijn 17e editie toe en mikt dit jaar op een gastregio 'kort-bij-huis'.
De Elzas, of de meest oostelijke wijnregio van Frankrijk, geprangd tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, is dan ook de aantrekkelijke affiche die Megavino dit jaar kleurt.

En wie Elzas zegt, denkt meteen aan (vooral) schitterende witte wijnen (90 procent van de productie) die hier geproduceerd worden over een lange smalle strook die 15.600 ha wijngaarden bundelt over twee departementen; de Bas-Rhin met Straatsburg als grens in het noorden, en de Haut-Rhin met Mulhouse in het zuiden.

Druivenrassen als pinot blanc, pinot gris, muscat, riesling en gewürztraminer zijn al lang geen onbekenden meer. Net als de Crémant d’Alsace, die verfijnde mousserende wijn en bovendien de meest verkochte Crémant in ons land.
En wat te denken van de verbluffende zoete witte wijnen die als vendanges tardives of sélection de grains nobles door het leven gaan.

De Elzas geniet bovendien van een microklimaat, met dank aan de natuurlijke beschutting van de Vogezen, het is één van de warmste plekjes van Frankrijk, zodat het niet hoeft te verbazen dat hier steeds meer voortreffelijke rode wijnen gemaakt worden op basis van pinot noir.

Voegen we daar nog de 51 grands crus bij en u begrijpt dat Megavino mag prat gaan op een bijzonder boeiende én gevarieerde gastregio.


Op Megavino krijg je de kans om gevestigde waarden en nieuwe, dynamische wijndomeinen te ontdekken. Op het centraal paviljoen kan je kennismaken met tal prouducenten terwijl het CIVA (Comité Interprofessionnel des Vins d’Alsace) gedurende vier dagen voor non stop animaties zorgt : masterclasses, workshops en becommentarieerde proeverijen, allemaal in het teken van Elzaswijn én foodpairing.

Je kan ze allemaal gratis bijwonen en jouw Elzasserwijnkennis grondig bijschaven.


MEGAVINO 2015

Paleis 1 Brussels Expo

Vrijdag 23/10 van 18u tot 23u
Zaterdag 24/10 van 12u tot 20u
Zondag 25/10 van 10u tot 19u
Maandag 26/10 van 10u tot 18u

Toegang: € 10, degustatieglas en beursplan inbegrepen.
Tickets verkrijgbaar online en aan de kassa.
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese