Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

In de keuken: Wijnazijn Speciaal voor Barbecue !

Gepost op 31/05/2009 om 10:03 door Carl in de rubriek algemeen.

Onze aandacht ging deze keer, naar een prachtige doos wijnazijnen uit Frankrijk. Wat is wijnazijn? Wat kunnen we ermee doen?

Laat ik jullie surfers, eerst eens watertanden: in de doos zitten drie kleine 250 cl flesjes met rode wijnazijn gearomatiseerd met sjalotten, witte ciderazijn, rode wijnazijn gearomatiseerd met frambozen.

De rode wijnazijn is een verrukking bij alle salades met vinaigrettesaus van kropsla tot krulandijvie. Natuurlijke sjalotten aroma's zijn toegevoegd onttrokken uit deze ajuinenfamilie.


De ciderazijn, doet zijn zoete smaak van rauwkost beter uitkomen, salade met kip, druiven, en appelen, echt eens iets anders, voor een fris tintje.

De rode wijnazijn gearomatiseerd met frambozen met een fruitige accent verzacht de zure smaak in de mond. Reeds aan het watertanden?

Saint Charles sinds 1843

Deze beroemde azijnfabriek uit Frankrijk onder de Holding naam FUCHS is opgericht geweest vorige eeuw in 1843 en bevindt zich in de regio's van de Bordeaux, Cognac, La Rochelle. Zij produceren verder biologische azijnen gecertificeerd door 'Ecovert'. Eveneens een gealcoliseerde wijnazijn 'KOSHER' is gecertificeerd door de partner groep 'BURG' uit Nederland.

*Naaast deze beschreven azijnen, zijn er evens gearomatiseerde azijnen met noten, tuinkruiden, Provencekruiden enz....

Vinaigerie Fuchs
1-3 ZAC des Brégaudières 17390 LA TREMBLADE (France)

www.vinaigres-fuchs.com

Vrij gemakkelijk overal te vinden in België.

Het prachtig verhaal over het maken van nevenproducten van een most van druiven,gaan we verder bestuderen, op de onze wijnsite. Alvast zekerlijk deze flesjes bijhalen voor uw barbecue, het zal bijzonder worden! Cognac, een marc de Champagne, Ratafia als afsluiter, kunnen jullie ons dan verwittigen, de plaats van gebeuren en alle data's?

Onze barbecue specialist Rik V. (Wijntonner) .... ben je klaar?

WIJNTON.BE culinair!
(lees ook ons recept met Elzas wijnen) + (een recept met aardbeien, brambozen en zoete wijnen uit Bergerac)!

Carl / Jeffrey en de Crew WIJNTON.BE!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
1 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese