Week van de smaak Gepost op 02/11/2012 om 18:32 door Carl in de rubriek algemeen. November mag dan wel de somberste maand van het jaar zijn, waarom niet eens gezellig bij de warmte kokkerellen ? 15-21 november is sedert een drietal jaren uitgeroepen tot de week van de smaak. Overal in Vlaanderen, zijn er workshops, activiteiten die bijzonder te bezoeken zijn. Zelfs eens aan het bakken gaan, met solo - bloem en eieren, mogelijks kunnen uw zoete flessen zoals Sauternes, gewurztraminer rassen nu eens het licht zien. We proberen eveneens een mooie agenda aan te bieden- naast natuurlijk de wijn proeverijen.
Poll van de beste (gezins) gerechten
*Rosbief met groetenkrans en kroketten
*Steak friet met bearnaise
*Ossentong inmadeirasaus
*Konijn met pruimen
*Stoemp met raapjes , groene kool en aardappelen
*Stoofkarbonaden met Rodenbach of Geuze
*Witloof met kaas en hesp
*Vol-au-vent met puré
*Vogelnestjes
*Braadworst met bloemkool
*Italiaanse balletjes in tomatensaus
*Provinciale balletjes met tomatensaus
Worstenbroodjes voor de kinderen ? Wafels, lukken, pannenkoeken
Het dessert met een bubbel POMPELMOESSORBET
Ingrediënten voor 6-8 personen
-650 gr sap met roze pompelmoes
-100 gr zuiver water
-235 gr extra fijne kristalsuiker
-15 gr citroensap
Bereiding
Pers verse roze pompelmoezen tot sap , tot je 650 gr sap overhoudt. Voeg het water en het vers geperste citroensap toe, roer vervolgens de suiker erdoor in een voldoende grote kom tot alles opgenomen is. Opwarmen is niet nodig. Laat een 4 tal uur rusten in een koelkast vooraleer kort te mixen en te serveren. Vul de glaasjes met een grote lepel. Serveer een glas Champagne , Crémant of een droge schuimwijn.Smakelijk !
DEca November 2012 |