Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Shabo saperavi 2014 Classic Oekraine (rood)
Shabo dry red wine classic

Ukraine - oekraïne

Shabo Saperavi Rood

Presentatie fles: Prima en mooi.
Mooie bedrukking etiket met reglementaire Europese wetgeving voor export : alc. + bevat sulfites

Vinificatie : koude gisting

Kurk : natuurkurk met geperste kurkvlokken zonder lijm. (-) spijtig de naamsverwijziging kelder met inktbedrukking.

Botteling : 27 01 16

Kelder : Shabo cooperatie sinds 1822 Oekraine (Odessa)

Alc : 13 % (Facultief) kan bij verdere rijping 13,3-13,5 % bedragen)

Volume : 70 cl

Verkoopspunt : Delhaize
Prijsklasse : 4,99 € promo, normale prijs vermoedelijk 7,98 €)

Hoe proefden wij ?
Wij namen 2 A.O.C. glazen met normale volume en dubbel volume

Schenktemperatuur : 15 C

Proefressie

Bedruiving : 100 % saperavie (rood) grootste beplanting druif van de Oostbloklanden. Oudste druivenras ter wereld.

Uitzicht : helder, kersenrood met paarse schijn, volledige wijnspiegel, glycerolrijke tranen.

Geur : stille fase - zuiver, na walsen de bevestiging van een intense zonovergoten oogst. Jong, rijp donker fruit (bosbes, bosviooltjes, braambes, neiging naar cassis, geconcentreerd vruchtenmoes en fruit. Geurgroepen : vruchten, hout, licht kruidig naar aards, humus.

Smaak : jonge wijn nog niet volledig ontwikkeld, zal intens worden. Structuur droog , met levendige frisse zuren met een fruitverhouding 60-40, zekerlijk zwart bosfruit, pruim, kreupelhout, met een goede verhouding. Fijne kirstroop. Krokante zachte tannines die wat verscholen zijn. Enige molligheid van de aanwezige glycerine kunnen wij niet wegsteken.

Afdronk : 5 seconden

Besluit : sappige fruitexplosie met een warm accent. Een opvoeding op houten vaten is duidelijk. Wijn met garantie voor een verder koesteren. Bewaren 3-6 jaar. (!)(goede omstandigheden)

* MERWAARDIG : betere resultaten met een klein gewoon A.O.C glas, dan grotere volume d.w.z. karafferen is niet nodig. Om alle karakters te onderscheiden gebruik een gewoon A.O.C. glas. Succes !

Over het bedrijf SHABO


Supermarkt Delhaize haalde de mostaard, uit Oekraine, waar dit wijnland 83.000 ha wijngaarden bezit, 1200 ha in Odessa in het Krimrepubliek . Shabo is een zeer hoog gereputeerde wijnbedrijf in cooperatieve venootschap uit 1822. Het zijn de Zwitserse kolonisten van Vaud die de wijngaarden van Shabo hercultiveerden tot de beroemdheden er kwamen . Zowel locale of Europese druivensoorten (30) verbouwen ze met een opbrengst van 7.500 ton druivenmost. Niet alleen stille wijnen, mousserende, (sprankling wines) maar ook dry sherry, vermouth, cognac, brandy, vodka en alcolische versterkte wijnen staan in hun gamma. Die voeren ze uit naar Frankrijk, Duitsland, Italie, Russia, Moldavie, Israel, China, Finland en Japan. Een prijzenkast vol medailles in Internationale wedstrijden.

Naast zeer hoog technologische installaties, heeft deze wine company een A.O.C. controlled lastenboek sedert 2012 die alle geloofwaardigheid van kwaliteit bezit. Een plaatselijke museum is te bezichtigen, met een totaal pakket van het bezoek van het bedrijf zelf, proeverij en winkel met toeristische 6 uren verblijf.Score : 17,89/20 FANTASTISCH !!!!!


DECA 8 Maart 2016 copyright Wijnton.be

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese