Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zal de ' WINEFIT' - dispencer een Sommelier vervangen ?

Gepost op 08/06/2013 om 22:20 door Carl in de rubriek algemeen.

Uitvindingen zullen altijd blijven bestaan - net zoals de gadgets, we volgen de nieuwigheden en zetten de surfers van Wijnton.be steeds op de eerste rij. Typ op onze zoekrobot en je zal de vorige wel vinden. De Senseo - koffiemachien van Philips mag dan wel een indrukwekkende populariteit bezitten-dit is echt een opvolging voor wijnen : bij u thuis of bij de wijnhandelaar. Het toestel is nog vrij duur : 1471 euro zonder b.t.w en bevat de machien zelf + 4 winefit caps en 2 Argon gas cilinders. Een uitbreiding kan tot 2295 euro met 20 winefit caps en 8 gas cylinders.

Voorstelling

Het toestel bevat een moderne design, met zwarte kleur en blauwe electronische scherm met electronicatoetsen en bezit de afmetingen van 56,5 cm (HOOGTE) - 25,5 en 39 cm. Met één toestel kan men 2 flessen tesamen bedienen - is onbeperkt voor het aantal flessen mits de afsluit (caps). Zowel normale wijnflessen of magnums kunnen gebruikt worden (1,5 liter). Een extra accessoire zorgt ervoor dat de wijnen extra zuurstof krijgen, zodat aroma's beter vrijkomen. De Grand Cru's krijgen nu de perfectie decanter-servering. We moeten vaststellen dat het gebruik gemakkelijk is , doch enige handigheid in peto heeft en noodzakelijk is . Een kleine 10 seconden is toch de gebruiksvriendelijkheid.

De werking

Ontkurk de fles , plaats de gepattenteerde dop erop , schuif de fles in het toestel en druk op de knop en men serveert een glas wijn. De hoeveelheid kan ingesteld worden (electronisch). De ruimte die vrijkomt in de fles , wordt opgevuld met ARGON gas. Verder kan men de flessen gaan stockeren voor een volgende gelegenheid. Men plaatst zoveel flessen zoals men wil. De afsluit (caps) mogen niet verwijders worden voor volledige leegheid van de fles.

Argongas is geschikt voor wijn

Er bestaan reeds gadgets om handmatig met een handpomp de wijnen af te sluiten met een inert gas Argon. De proeven zijn bevredigend met kwaliteit gegarandeerd voor lange duur. Kleurloos , smaakloos niet toxisch en niet ontvlambaar. Het ius tevens een vervanger van stikstof. Door de zwaartekracht zal Argon een filmlaag boven de wijnen aanbrengen, die de lucht afsluit en niet kan oxideren. Geen interactie en geen contacten met de wijn zodat dit gas als veilig overkomt. Men rekent op^5 weken bescherming - merkwaardig dat dit geen eeuwige duur krijgt ! De gas (cilinders) moeten regelmatig vervangen worden - electronisch krijgt men een aanduiding hiervan.


Technische fiche
Gewicht : 9 kg

Max diameter fles : 108 mm

Hoogte : 350 mm

Doorsnee hals : 28-33 mm

Autonomie : 50 flessen

Argon cilinders 110 bar (druk) - 0,95 liter

verbruikt : 14 watt 220 volt

Winefit
St Niklaasstraat 2
9000 GentCopyricht Wijnton.be Juni 2013 eigendomsrechten

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese