Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt : de snelste en beste informatie voor de wijnliefhebber

Gepost op 22/06/2013 om 22:20 door Carl in de rubriek algemeen.

Eiswein maken in Spanje dit kan ! Al zijn de klimatologische mogelijkheden nihil - de familie Gramona uit Catalunya doet het met cryo-extratie waarvan de druiven ingevroren worden en daarna geperst - men noemt dit ook Vi-de-glass. Eiswein is nog steeds niet Europees beschermd - in sommige regio's moet men wel voldoen aan plaatselijke reglementen : gedurende 5 dagen een temperatuur van -8 °C , knippen met een schaar, bessen plukken om 05 uur s'morgens.

Naar aanleiding van onze thema Alcoholvrije wijnen , die nu in de schappen van de supermarkten liggen , zijn de proefnota's helaas barslecht ! Maar er is hoop , een wijnliefhebber liet weten van Torres Natureo Free , toch aanvaardbaar zou zijn , ook te vinden in de supermarkten. Voor de flessen van Vintense zeggen we helaas , druiven-fruitsap is beter !

Andrea Freeborough is bekroond tot de beste vrouwelijke wijnmaker op de Kaap (Zuid Afrika) . Haar cuvée's krijgen allemaal de naam : Fleur de Cap . Ze bezit volgende druivenrassen: Sauvignon Blanc , Chenin, Chardonnay, Merlot , Pinotage , Shyrah , Cabernet Sauvignon.


Hongarije bezit eveneens een Europese label voor oorsprong-en herkomstbenaming : DHC of Districtus Hungaricus Controllatus. Vergeet niet dat dit wijnland de beste cru's voor Tokaj bezitten. Ook de rode wijnen zijn er niet te onderschatten met Cabernet Franc.

De Slovenen komen aan de hoogste rang van wijnverbruikers per inwoner met bijna 38,5 liter . Naast de 20 jaar onafhankelijkheid , genieten ze van veel Europese beroemde rassen.

Vonkelwijn is de echte benaming voor de Zuid-Afrikaanse schuimers, die steeds meer aan populariteit genieten. Gemaakt zoals Champagne of tweede gisting op fles of de benaming : Méthode Cap Classique . Voor uw aperitief raden wij een Vonkelwijn aan met als blend : Sauvignon Blanc - voor een rosé verkiezen wij een Chardonnay met Pinot Noir .

Wist u dat bij grote zonnige dagen een Elzasser Pinot Noir- of een Cru van Beaujolais (Gamay) , in een ijsemmer kunnen voor een kwartiertje ?

Er bestaat een kloon van de druivenstok Gamay : Borgonja en deze kan je vinden in de regio van Slovenie .

Er is een eerste Portugese petfles op de markt van Delhaize Monte Dos Amigus 2012 met als druivenstok Cabernet Sauvignon- Aragnonez , Trincadeira.

Vakantietijd bezoek onze wijndomeinen, Vlaamse en Belgische wijnbouwers !

-Wijndomein Monteberg op Heuvelland Smijterstraat 4 a Dranouter

-Wijndomein Entre-deux-Mers op de Rodeberg in Westouter , Rodebergstraat 669a

-Wijndomein Aldeneyck vlakbij Maaseik

-Wijndomein Dorrebeek , Dorrebeekstraat 6 te Brakel

-Domein Genoels Elderen in Riemst

-Domein Kluisberg in Rijnrode 5 in Bekkevoort

-Domein Meerdael : Monarkenweg 50 in Oud-Heverlee

-Wijndomein Pietershof Plankerweg in Teuven

-Wijndomein Schorpioen Kersendaelstraat 37 in Vliermaal

Een prettig bezoek !


Deca copyricht Juni 2013

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese