Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnecho's uit Luxemburg

Gepost op 13/08/2010 om 10:45 door Carl in de rubriek algemeen.

Waar vele landgenoten , een zalig flesje 'Moselle' -wijnen gaan ophalen, eveneens WIJNTON.BE ging op studie naar deze terroirs. In verschillende thema's kunnen we graag onze ontdekkingen posten.

De wijnen

De meeste Caves bieden niet alleen de zuiverste 'Jus de Raisin' , aan - eveneens Elbling , Rivaner, Auxerrois , Pinot Blanc , Chardonnay ( gevinifieerd op hout ) , Pinot Gris, Riesling , Gewürztraminer, Pinot Noir , Vins Mousseux en de onherroepelijke Crémants de Luxemburg behoren tot een vlotte aankoop.

Château DE VIANDEN

Eén van de meeste kastelen van Europa , is een bezoek waard in Vianden en is een 11e tot 14 de eeuw op de fundamenten van een Romeins kasteel en een Karolingisch refugium gebouwd. Beinvloed door de Hohenstaufens , is het paleis-kasteel een van de grootste en mooiste feodale residenties uit de Romaanse en gotische geschiedenis van Europa.

In 1820 , tijdens het bestuur van Koning Willem 1 van Orange - Nassau, graaf van Vianden, leidde de verkoop van het kasteel en de daarop volgende verkoop van mubilair enz..tot volledig verval van het kasteel. In 1890 kwam het slot in het bezit van Groothertog Adolf, de oudste tak van het huis van Nassau en bleef sindsdien voorgoed in het bezit van de Groothertogelijke familie. Na de overname door de staat Luxemburg in 1977 , werd het kasteel in oude glorie herstelt en behoort tegenwoordig tot één van de belangrijkste monumenten van Europa.

Eveneens een kabelbaan , de dagelijkse grote tourisme in het dorp , zal urenlange kuier mogelijkheden bieden.


Route du Vin

Grvenmacher, Wommeldange, Greiveldange, Stadtbredimis , Bech - Kleinmacher, Wellenstein , Remerschen, Schengen zijn uitstekende coördinaten , de heuvel wijnbouw van dichtbij te ontdekken .

www.castle-vianden.lu


DECA copyright Augustus 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese