Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenrassen : Pinot Blanc

Gepost op 17/10/2012 om 02:49 door Carl in de rubriek algemeen.

De oorsprong moeten we duidelijk gaan zoeken bij zijn familie Pinot Noir - een veredeling van een Pino. Geen moeilijke druivenstok, schroeiende hitte is niet zijn temperament- toch oppassen geblazen voor ziektes. Vrijwel een mooie oogst en gelukkig met een weelderige bladgroei. Elzas, Duitsland en Luxemburg in onze contreinen is zijn terroir. Ook Vlaanderen en Nederland voelt Pinot Blanc zich goed. In afwerking van vinificatie is hij een finesse bij asperges en visgerechten. Geen aperitief bij de hand ? Schenk gul de slanke fles bij uw genodigden.


Goede karakters

Een lang leven heeft hij helemaal niet, jong en fris - veelvuldig bij uw assortement en dan zal u hem fruitig leren kennen. Bezit de 'witte' één van de beste stokken om zijn gistaroma's terug te bezorgen, dit is een pluspunt. Floraal kan je hem ook dikwijls ontdekken, zekerlijk bij de Elzassers. Een keuze uiterst droog zijn te vinden in Luxemburg(Duitsland doet het minder droog) - dan is er garantie van een hazelnoot te ontdekken. Rozen zijn ook veelvuldig een 'parfum'. Onze voorkeur gaat naar de Cru's hoger gelegen, zodat hij nog met een bries langzaam kan opgroeien. We plaatsten reeds een proefnota bij onze proefnotities en daar vonden we in de neus o.a. vlier en thé-extracten - we moeten erbij voegen dat hij uit een terroir kwam het meeste zuiderlijkst met vooral zandsteen en schelpkalk .Mineralig zoekt hij diep zijn voedsel met wortels. Mosselen en schelpdieren zekerlijk niet vergeten - koop altijd flessen genoeg, hij is werkelijk een goede doordrinker. Pinot Blanc doet het ook goed met Sushi, gebraden gevogelte of een quiche


Deca copyricht Sept 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese