Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Alles wordt duurder , wijnen goedkoper !

Gepost op 04/03/2011 om 18:58 door Carl in de rubriek algemeen.

Forse prijsstijgingen voor olie -en grondstoffen , maken allerhande industrieën voor meubilair, voeding , reizen , groenten en fruit fors duurder. De olie -winnende landen zoals Libië , oorlog en geweld zijn bijna de echte schuldigen. Gas -electriciteit , energie swingen de pan uit van prijsstijgingen door deze gevolgen. Maar er is nog beter nieuws , voor de wijnen.Goedkoop

We dwalen eerst , een drietal maanden terug , met de bubbels van de feestdagen, en voor het eerst ontdekten we de eerste cijfers. Cava zit in de lift ! Catalaanse industrie laat weten, de inkomsten van ons land met 1 miljard te zien stijgen , een derde meer Cava als in 2009 of 929 miljoen euro ( + 10,8 %) . Dat er reeds 150 miljoen flessen buiten Spanje verkocht is geworden, maakt alles reeds duidelijk. Beschamend is het al niet meer een 'Cavaatje' in plaats van Champagne te schenken. De Belgen worden zelfs de sterkste stijgers voor het gebruik. De reden is duidelijk - kostprijs Cava- Champagne

De wijnen

Heden Maart is er nu een prijzenoorlog tussen de grote supermarkten : Carrefour, Delhaize, Colruyt , Makro enz.. Nooit zo'n aanbieding is er voor handen , nooit geziene prijzen , en dit zelfs met een maandelijks degustatiegenot ! Wat is er aan de hand ?

In het dagblad ' Het laatste nieuws ' van vrijdag 4 maart 2011 , konden we het werkelijk ontdekken ! Een volle bladzijde met Journalist Frank Van der Auwera.
Frank is en blijft steeds standby met cijfers , hot spots van wine -press , ( wijnblog Wijntijd.be) en het moet hem ook opgevallen zijn de enorme promoties.Wijnoverschot en overstock is volgens hem duidelijk de redenen in alle wijnlanden. Wat niet weggeraakt , kan nu voordelig aangekocht worden, en dit is wel uniek om aan te kopen. Zelfstandige detail-en groothandelaars zullen duidelijk volgen. Een wijnkeldertje aanleggen is steeds een schatkist van investering. Toen we zelf een bezoek brachten in een beroemde supermarkt : afdeling dranken, konden we vaststellen voor een plastieken fles (plat) rivierwater , een prijsetiket van 2 euro ! Zeg nu zelf - waar uw voorkeur naar gaat . Dat er in Belgenland veel te beleven valt is duidelijk - wijnen zijn de goedkoopste dranken.


Veel succes bij uw aankopen ! We volgen de situatie van alle handelaars via onze AGENDA !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese