Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Oosterijkse Tiroolse uitzonderingen : Lagrein wijnen

Gepost op 19/08/2010 om 10:11 door Carl in de rubriek algemeen.

Voor de lekkebaarden van uitzonderlijke wijnen, zijn we eens diep gegaan naar onze nota's, Oostenrijk op zijn best, - ook de richting Italië (Alpen) , zijn deze Lagrein-wijnen een renaissance.

Helaas een kleine productie, die bij de grote liefhebbers geraken,- we gaan een flinke inspanning doen, ook met WIJNTON.BE bij een proeverij te degusteren.

Alto Adige en Bolzano (Zuid Tirol) en eveneens N.Oost Italië kan men ze nog vinden.

Een verwantschap van de Cabernet en de Merlot is een zekerheid, zodat we reeds de goede eigenschappen kunnen aantonen. Deze laat rijpende , middelgrote blauwrode bessen geven veel sap , en later een uitgesproken karakter.

De geselecteerde druiven, gaat men op een klassieke manier laten vergisten , en ook gevinifieerd is er een normale wijze van toepassing. Een lange rustperiode zal een dank worden .

Meestal gaat men ze kort laten rijpen op hout, en daarna op flessen, - ook als een rosé wijn is hij schitterend.

Eigenschappen

Donkerrrode wijnen , mokka, pruimen, donker fruit , krachtige tannines waren onze eerste proefnota's , waarbij een Italiaanse Lagreinwijn méér rokerig , aardser, bramen, menthol , bosbessen en peperig overkwamen .

Oostenrijk bezit nog veel meer : op onze 'zoekknop' , kan je verder nog de wonderen van dit wijnland genieten.

Een flinke inspanning , voor de beschrijving van St Laurent posten we, een volgende maal.
Europees wijnexpert , Auteur, Frank Van der Auwera, en zijn ploeg zijn nog steeds aan het proeven, de nieuwe 23 ste WIJNKOOPGIDS 2011 is in blijde verwachting rond half oktober 2010, Wijnton.be doet een flinke inspanning deze geboorte te melden.

DECA copyricht Aug 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese