Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken (deel 2)

Gepost op 24/01/2009 om 11:19 door Carl in de rubriek oenologie.

* BACO Blanc: een Franse druivensoort, was de basis van de productie van Armagnac. Dit ras is in de jaren '20 ontwikkeld door de Fransman Maurice BACO. Hij kruiste het Amerikaans ras Noah met een 'FOLLE BLANCHE'. De wijnen bezitten veel zuren, en een laag alcohol percentage. Deze druif wordt tegenwoordig steeds vervangen door UGNI BLANC.

* Het kon niet uitblijven, na Céasar, ook een 'NOACH' als druivenstok. Mogelijks het wijntje geweest, bij het 'laatste avondmaal' van Christus!God zal het weten. Een zure druivensoort voor de productie van witte wijn. Het ras komt uitspronkelijk uit de V.S. Kan goed tegen ziektes. Nog te vinden in Frankrijk, Roemenie, en Kroatie. Is een kruising van TAYLOR en de bekende VITIS LABRUSCA.

* Fer: blauwe druivensoort ook FER SERVADOU, genoemd, aangeplant in Zw. Frankrijk. Bekend voor de wijnen in MADIRAN , GAILLAC en AVEYRON. Fer betekend natuurlijk ijzer. Het druivenras kreeg de naam door zijn stevige stam. Het zou een familie zijn, van CABERNET FRANC. Gaat er reeds een lichtje branden? In de Loire te vinden, deze Cabernet Franc, ook in Bordeaux. De 'FER' wijnen geven een donkere, paarse kleur,meer tannine dan zuren,maar ook veel body. Als eigenschappen: véél donker fruit, bessen, rook, en zwarte peper, waar te nemen.

* FAVORITA: Eens raden, voor we het zeggen! Juist ... LA BELLA ITALIA, La MAMA, SPAGHETTI, en vette darmen, en spruitjes, oh sorry, dit is voor PIET's pan.

* PORTUGIESER: Géén Portugese druif, wel in Duitsland KLEIN,maar Oostenrijk te vinden. Is helaas in verval, hoe spijtig natuurlijk. Produceert nogal vrij ruwe wijnen, met een hoog zuurgehalte. WIT OF ROOD? Kunnen jullie het uitmaken? ROOD = 10 punten.

* Champagne: Is géén druivensoort natuurlijk, wel een A.O.C. regio in Frankrijk. TOT wijnsurf! DEEL 3

Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 1

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese