Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijngaarden rondom de ' scheve toren '

Gepost op 20/06/2011 om 18:47 door Carl in de rubriek algemeen.

Italië, Pisa - geniet mede van de mooie heuvelruggen , zijn (scheef) toren monument, bevolking, levensstijl en hun wijntjes.

De Toren

Wie binnenkort deze zal bezoeken , kan voor een raar fenomeen staan : de toren staat bijna weer recht. Ingenieurs, studieburelen, architecten hebben het raadsel gevonden : extra versterking onder de toren aan te brengen , zodat de toren binnenkort ' kaarsrecht ' rechtstaat.Wijngaarden

Het warm maritiem klimaat van de Tyrrheense zee levert de wijnstokken voeding tot het volgroeien van alle jaargetijden. Pisa , ontvangt dan nog een kleine rivier de ' ARNO '.

Gemiddelde temperatuur in juli 25 ° C en een neerslag van 690 mm ( kust) - 850 mm ( heuvels) zijn schitterende coördinaten voor de wijnbouw. In het zuidoosten van de stad en Provincie vinden we de wijngaarden met de aanplantingen : Merlot - Cabernet Sauvignon in grote mate , goed aan,gepast aan de klei - mergel , stenen en mineralen zoals ' galestro ' ( rots ) .Sangiovese en het rood ras ' Ciliegiolo' zijn er eveneens te vinden . Deze laatste bezorgt een prachtig zonovergoten ' rondeur ' wijn met donkerrode kleur en paarse reflexen - geuren van kersen in het bijzonder - kloeke afdronk - kan ook niet anders een stukje TOSCANE met D.O.C. gehalte.
Bemerk eveneens ook de vele IGT wijnen - nieuwe stijl die er te vinden en te proeven zijn . Laat de pasta's maar komen Grietje !


Wij wensen jullie een prettig verblijf , die zijn vakantie zal doorbrengen in Italië of in de Provincie Pisa - laat het ons 'nuchter ' weten - zonder vliegjes op de neus , of de toren wel degelijk recht staat !

Hartelijk !

DECA MEI 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese