Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnbouw Luxemburg : zo groot en goed, konden wij zelf vaststellen !

Gepost op 28/08/2012 om 03:03 door Carl in de rubriek algemeen.

De redactieploeg Wijnton.be ging op professionele studie naar het Groot-Hertogdom - we waren getuige van hoge kwaliteiten. Voldoende redenen om deze kleine wijnregio en Natie groot te aanvaarden.


Zelfs hun mousserende wijnen en Crémants zijn fantastisch, om maar niet te spreken van hun millésiemes - weg met de slechte kwaliteiten van Cava ? De witte en rode wijnen hebben een grote vinificatie. Ze bezorgen een drogere toekomst dan Duitsland. Sterke bewijzen, informatie, proefnota's, wij gaan jullie bijzonder verwennen. We proberen nog alle feestelijkheden of wijnfeesten te publiceren. Wie ook graag een 'biertje' lust van bio-kwaliteit, zullen we goed informeren. Er zijn bijzondere Caves en domeinen, wie ook graag fiest, op Cruise gaat, en tientallen hints om duimen van af te likken. We volgden de plaatselijke krant ' Le Quotidien Luxembourgeois ' en daar viel ook het één en ander over wijnbouw te lezen. Exclusief met de grootste kennis - uitsluitend op WIJNTON.BE


Tot in Schengen

We nemen deze keer meer het zuiderlijke gedeelte onder handen met o.a Remisch, Ehnen, Ahn, Schengen. Geloof ons, de bewering van eeuwenlang met veel passie vervaardigen ze in de moezelvallei met zijn mooie heuvelruggen en prachtige wijnen. Riesling als de grootste koningin, Rivaner (Mûller Thurgau), Pinot Gris, Pinot Blanc, Auxerrois, Elbling, Chardonnay en voor zoete mondjes gewurztraminer. Pinot Noir, hun rosé's en Crémants. En als men een Saint Laurent te pakken krijgt... Voor deze laatste is hij nog in zwakke vertegenwoordiging. De Oostenrijker zal daar voor een nieuwe goudmijn zorgen. Aaneplat in 2004,nog niet op volle kracht. We hebben duidelijk kennis van deze zaligmaker, moet je echt eens proeven! (altijd waw)


De cijfers

*In luxemburg wordt al meer dan 2000 jaar wijn verbouwd.

*Totale oppervlakte 1289 km2, waarvan 1234 km2 in gebruik.

*6 de kleinste land ter wereld en het enige Groot-Hertogdom

*18 wijnfeesten , verkiezing jaarlijks van de Riesling koningin , die wij twee jaar geleden konden uitvoerig intervieuwen.

*82 km lang van noord tot zuid , goed voor 2586 km2

*40 flessen wijn, uitsluitend voor de inwoners van Luxemburg , 66 % gaat naat ons land voor de export

*6.444.700 wijnstokken (2010) , en nog meer ....

*Duitsland neemt 28 % , Frankrijk 5 %, andere landen 1 % voor hun rekening.

*39 % wijngaardoppervlakte voor Auxerrois, Pinot Blanc en Pinot Gris. Riesling 12,3 %, Rivaner 28,5 % en de Elbling 8,9 % , Pinot Noir 7,4 % maar niet voldoende ....


Zal vervolgen
DECA Copyricht WIJNTON.BE Auguustus 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese