Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Tweede proefnota bij onze proefnotities.

Gepost op 26/01/2009 om 19:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnton.be kon het snoepen, niet laten, maar, het was dit keer, écht voor jullie beste wijnton surfers.

We begonnen, met de uitzonderlijke fles, een 'LE GRIS' of rosé, een plaatselijke naam van deze appellatie. We proberen, zo snel mogelijk verder in te vullen, de witte, de rode wijnen. Château Haut Gléon (fr).

We hebben het echt, voor jonge tasters, verstaanbaar, luchtig, fris, éénvoudig gemaakt. Hier en daar, wijntaal, waar we eveneens, een aandacht zullen aan hebben, op onze webstek. Lees het meerdere keren, zodat, het zachtjes, in Uw 'wijnsurf- gevoel' zal indringen.

Tranen, clycerinewand, cuvée, appellatie, A.O.C., millésieme, wat is dit allemaal? Niet zo moeilijk hoor. Dit is écht onze taak, het leren kijken, neuzen en proeven. Wat met Uw spuuwbeker? Laat ik, in het midden. Met bier, doet men het niet, met wijn wel. Dan moet ik begrijpen, Uw aankoopsmandje goed te hebben gevuld en meerdere flesjes te proeven. Gebruik brood, gewoon water, om Uw mond terug zuiver te houden, voor een volgende proeverij, en dan kan wel mogelijks Uw spuuwbeker erbij. Neen? Dan echt voor ons, grote snoeper!


Mag er nog een grote tip bij?
Glazen NOOIT spoelen met detergenten, of in Uw spoelmachien met zouten en tabletten. Het zal de clycerine-tranen doen schrikken. (het alcohol, dat afdruipt van Uw glas, na walsen, of ronddraaien). Spoelen altijd met gewoon water.

Ik wens jullie vineuse groeten, wijnsurf...

Hr. Carl Devriese

* Proefnotities steeds terug te vinden bovenaan de pagina.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
2 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese