Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Beaujolais (Fr) een fruitig wijntje!

Gepost op 07/05/2009 om 20:21 door Carl in de rubriek algemeen.

Hoewel de Beaujolaisstreek officieel bij het Bourgognegewest behoort, is het gebruikelijk om de streek als een zelfstandige eenheid te behandelen.

Lyon wordt gevoed door drie stromen: De Rhône, de Saône en de Beaujolais! Dit gezegde doet vermoeden dat de Beaujolais alleen interssant zou zijn vanwege de wijnbouw.

Om alles nog eens beter te beschrijven wordt de Saône gescheiden van LA DOMBES en strekt zich uit ten NW van Lyon.

De rijkdom is vooral gelegen in een gevarieerdheid en de contrasten van het landschap. Het noorden is een ruinig berggebied, versterkt door bossen met douglassparren, het zuiden door zonnige dorpen van het Pays des Pierres Dorées, waar het bruist van activiteit bij de eerste zonnestralen.

Typische dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Oingt en Tennand, mag niet ontbreken om deze wijnstreek in een driedaagse te ontdekken.

Ze hebben slechts één druivenstok de GAMAY, voor rood. Onnodig te zeggen dat dit een fruitig wijntje zal worden!

De wijngaarden bevinden zich op de hellingen aan de Saône, 60 klm lang en 12 klm breed. In het noorden kan men tien Cru's waarnemen:

Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte-de-Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-a-Vent, Réugnie en Saint-Amour.Trénel & Fils Chémin du Buery
71850 Charnay-lés-Mâcon
witte Beaujolais (Chardonnay)De wijnen worden jong en fris gedronken. Elk jaar, de derde donderdag van november wordt een deel van de productie in de handel gebracht onder de naam: Beaujolais Nouveau, met een fruitige smaak van banaan en rood fruit.


We berichten verder. Prettige tasting!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese