Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Klaar voor Brazilië ? Onze tips om de flessen te leren proeven ! Exclusief Wijnton.be *****

Gepost op 11/03/2014 om 13:13 door in de rubriek algemeen.

Onze Nationale voetbalploeg is al in volle voorbereiding om het voetballand met uitstek te betreden voor het wereldkampioenschap, waarbij zij deelnemen. Het voetbalzweet zal vloeien over de warme klimaatsomstandigheden en graspleinen, waar wijnbouw slechts kan in de vochtige gedeeltes. Brazilianen zijn algemeen geen grote wijndrinkers, daar hun Nationale drank 'Cachaca' guller over de lippen gaat. Ook Delhaize-group bezit deze flessen in de schappen. Ze kozen voor een goed merk en populair in Brazilië : Pitou do Brazil. Voor deze sterke drank (40°) te degusteren op basis van distillatie van rietsuiker zijn slechts enkele limoenvruchten (sap) en veel ijs noodzakelijk. Voor sommige mondjes is extra vloeibare rietsuiker noodzakelijk te proeven. Dit kan mogelijks voor een extraatje met een positief saldo van de punten in de rangschikking. Vakmaatschap drinkt men met mate, zodat de nabeschouwing van een wedstrijd op T.V toch geen dubbel gevoel krijgt. Thuisgebruik aangeraden.

De wijnen zijn te vinden in de supermarkt , bij sommige handelaars.
Wijnen Declerck Kortrijk - Mattys Brugge - Bodegas Bornem - WIne World Antwerpen


Voor ons zijn de wijnen belangrijk, en we hebben goed nieuws voor diegenen die ze toch eens aan de lippen wil proeven. Delhaize-group importeerde twee flessen met verschillende stijlen die echt een proefgenot bezorgen met prachtige druivenrassen. Geen locale rassen maar Europese en dit is toch de moeite waard.

Zoek de witte & rode fles onder de naam : ALISIOS van de Fortaleza do Sevial Vineyards bodega uit de Seival Estate. Een witte Braziliaan met een assemblage van Riesling & Pinot Grigio. De rode Braziliaan met een inhoud van de rassen Tempranillo & Touriga rassen. Fantastisch toch ? Wij denken alvast dat de keuze van de mannelijke tasters 'MANNEN WETEN WAAROM' zal zijn , in een meer robuuste cuvée. Toch moeten we eerlijk zijn, de twee cuvées eens samen te leren kennen.

De witte Braziliaanse fles is een uiterst droge en weinig suiker bevattende cuvée, en toch een miniem uitermate te onderscheiden nectartoets. Dubbel plezier met Pinot Grigio een familielid van de Pinot Gris , een druivenras die volmondig kan zijn met een witte pepergevoel en toch altijd een stuk beter dan zijn tegenhanger de Pinot Blanc. We vermoeden dat de verkoopsfles van de supermarktgroep een verhouding 60-40 bezit. Formidabel als aperitief , gulle toastjes met kippewit en groenten , of als gerecht en zelfs kazen doen het goed. Elzas wijnliefhebbers zullen aan hun trekken komen en zullen de kwaliteiten kunnen afmeten met een deel geboorteland van de rassen. Aromatisch is de witte in de neus met frisse citrusvruchten, groene appeltjes , frisheid en aangename fruitsamenstelling. Veel jong geel fruit met een halflange afdronk en geniet van een zurenpracht.

De rode fles zal een Spaans -Portugees Italiaans gevoel bezorgen met veel zwarte violette tinten - een mengeling van zwart klein fruit en bessen met wilde kruiden : tabak , pruim, port in een balans van een goed structureel mondgevoel : rijp fruit , body , lang nagenieten en dat extraatje van zuren. Tempranillo & Touriga zijn wereldspelers van prachtige rassen. Een goed stuk vlees al dan niet gebakken , geroosterd, kazen kan ook , de Braziliaan zal culinair verbazen.


Nog meer Braziliaanse informatie

Veelvuldig is de wijnbouw een Europees karakter en los van Zuid-Amerikaanse stijlen. Vale dos Vinhedos in de zuiderlijke provincie van Rio Grande do sul behoren tot de beste wijnen van het land. De rode wijnen hebben meestal een Italiaanse invloed met warme rassen alsook andere Franse en Italiaanse -Spaanse rassen Tannat , Teroldego , Nytebbiolo, Tempranillo behoren. Onze beschreven flessen van Delhaize-group zijn meer meridionaals getint met zee-en windkrachten die CAMPANHA en de regio bezitten. De wijngaarden ontvangen voldoende vocht tijdens de zomerperiode en schroeiende zomers , die de fruitoogst sneller dan Europa verplichten. Voor de rode fles ALISIOS Seival Estate Ventos Alisios (12,5°) geven wij een goede indruk met een 80/100 score en een dikke aanrader. De flessen zijn te koop met een prijsvork van rond de 6,65 euro per fles.

Wij wensen jullie een succesrijke familiale Braziliaanse winestasting tijdens het voetbalgebeuren.


Met dank

Delhaize group
Osseghemstraat 53
1080 Brussel

Deca copyricht eigendom Maart 2014 ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
1 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese