Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De liefde voor een glas Sancerre ( Fr )

Gepost op 23/02/2011 om 18:46 door Carl in de rubriek algemeen.

Moeten jullie zekerlijk kennen, beste wijnliefhebbers,- of beter reeds in het glas hebben gekregen bij een familiefeest, of zelf ontdekker ervan .

Een mooi stukje wijnregio zekerlijk voor witte wijnen uit de Loire. De heuvelruggen zijn er talrijk met de 500 eigenaars ( wijnbouwers) met Sauvignon Blanc.

Sancerre is dan wel beroemd, eveneens 12 gemeenten waarvan Bué , Chamtin en Chavignol zijn wel uitmuntend te vergelijken.

Climatologisch zit het soms niet snor, maar het terroir met kalkrijk ondergrond kan dan wel , de vochtige zomers - een frisse voldoende alcohol wijn bezorgen. Mineralen zullen er voldoende zijn, zodat je een tuil van bloemen zal kunnen opsnuiven.

Warme zomers kunnen dan de Sancerre nog veel meer verrassen in het glas , na een goede jaaroogst. Altijd een goede hap fruit, en van het ene glas , zal het andere komen.Sancerre vinden op de kaart , is eveneens Nièvre en Berry vinden. Ook rode wijnen , vinden we -samen met rosé zijn hier gemaakt van de Pinot Noir voor ongeveer 90.000 hl. Zeg nu zelf : Sancerre is een witte wijn uit de Loire.

Typerend voor geuren en smaken zijn : kruisbessen, vuursteen, tropisch fruit, gras, asperges, rond karakter, vanille.


DECA Feb 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese