Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken (deel 1)

Gepost op 09/01/2009 om 19:34 door Carl in de rubriek oenologie.

* Petit Meslier en Arbanne zéér zeldzaam witte varieteiten door onze heirbaan harnasvrienden meegebracht, zijn toegelaten in CHAMPAGNE. Zijn de 'frivole' blends in finesse zuren.

* Folle Blanche: In de Loire dicht bij Franse kust terug te vinden. Wijnbouwers krijgen er grote opbrengst ervan, en kunnen overwegend zure en neutrale wijnen voortbrengen.

* Zuid Westen Frankrijk: noteer ook deze kleine rassen zoals: MAUZAC, Négrette, Fer, DURAS, BAROQUE, ABOURIZOU, Tannat is wel de kampioen van tannineleverancier.

* PROVENCE : Een prachtige zuurbegeleider in huwelijk met andere rassen 'ROLLE' (wit). 'Tibouren' een oeroud ras in blauw, voor een geschikt rosétje in lila lavendelstreek bij een zwoel zonnetje, op een terrasje!

* VERMENTINO is géén Italyaanse 'blend', maar mag ook 'ROLLE' genoemd worden,met zijn blanke eigenheid. Een huwelijk met Rousanne, Grenache blanc, Marsanne in Lanquedoc, oersterk huwelijk!

* MAUZAC: Is er zo graag bij, als het moet schuimen in Lanquedoc!

Lladoner PELUT: neen, beste taster, we nemen U, jullie niet in het ootje, géén KEBAB toestanden, géén racisme, in Lanquedoc terug te vinden. Met een aanspraak in Uw zoektocht van: GRENACHE POILU, zullen nog enkele wijnbouwers U, jullie goed verstaan, in Frankrijk. In 'sombrero olé' land SPANJE, zal alles herkenbaar worden met: GARNACHA!

* Bourgogne: Hij was de dapperste onder alle Belgen, kreeg een gepaste naam, naar een oeroude druivenstok, brengt prachtige wijnen voort, voelt zich kiplekker in warme zomers, 'Céasar' natuurlijk. Enkele tientallen wijnbouwers koesteren zéér goed, deze niet te vergeten cépage!

Prettig? Graag een reactie!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese