Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een gelukkig en fijn nieuw (wijn)jaar 2014 !

Gepost op 09/01/2014 om 15:51 door Carl in de rubriek algemeen.

Onze welgemeende wensen voor een nieuw wijnjaar & schitterende culinaire momenten. Dank voor uw vele bezoeken, mailcontacten, informatieve postingen van bedrijven, ontmoetingen op degustaties. Onze diensten staan terug een vol jaar open. Wij wensen langs deze weg ook alle handelaars succes - tevens de wijnbouwers en het is hoog uitkijken na een schitterende zomer 2013. Aan onze leden vele succesvolle ontdekkingen. Laten we het glas heffen , en wij doen dit met een Italiaan. Veel surfgenot in de toekomst ....wij gaan ervoor ! Ons 5 de feestjaar zal er wonderlijk uitzien !

Tasternota

Vignal Prosecco 'Vini la Delizia' seccoTerroir: Friuli - Venezia Giulia. Dit is het meest noordoosterlijke gewest van Italië, grenzend aan Slovenië. Ze behoren tot de tallentrijke witte wijnen van het laarsland. Het productiegebied bestaat uit een laagvlakte met een milde klimaat en minerale gronden. De beste Prosecco's komen hier vandaan.

Druivenras(sen) : Glera

Alc : 11 % Vol 75 cl.

Vinificatie: De wijnen zijn een meesterwerk van de Italianen die rechtstreeks gewonnen druiven zorgwekkend selecteren met grote precisie met wijnexperts in de wijngaarden. Aan de basiswijn worden geselecteerde gisten en suikers toegevoegd , daarna volgt het fermentatieproces. Onder gecontroleerde temperatuur in tanks onder drujk krijgen de wijnen een opvoeding. Na het filteren wordt de wijn gebotteld met behulp van moderne technologie.

Culinair: aperitief, visgerechten, soepen, lichte maaltijden , allerhande vishapjes.Kleur : aanzet van een lichte witte romige moussevorming die kort blijft aanhouden. Een gevolg van een ritueel van trage kleine speldbubbels met bleekgeel-groene wijnsappen . Mooie kransvorming in ons flûteglas.

Geuren: rond, aangenaam en frisse indruk van een frisse parfum van jong geel fruit , citronelle , groene appel , kruisbes met een nerveuze gele bloemige acaciatak die er ook aan de pas wil komen.

Smaken : intens fijn fruitig, complexiteit goed geparfumeerd met zuren die flinke knijpen citrus en groene kruisbessappen gevatten - we kregen er nog een cadeautje bij van kleine restsuikers die niet storend was. Halflange afdronk.

Score : 16,5 /20


Te koop :
diverse handelaars / prijsklasse 7,80 euro.

Nota : net zoals goedkope schuimers, is het aangeraden een middenklasse van prijs aan te kopen . Dit zal vooral kwalitatief meerbrengen.

Deca Januari 2014

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese