Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Steeds meer Vlamingen in het buitenland voor wijnbouw

Gepost op 27/06/2012 om 18:18 door Carl in de rubriek algemeen.

Het doet ons deugd, nog steeds Vlamingen als jonge wijnbouwers te ontdekken in het Buitenland. Joris Van Almenkerk, is er al sedert 2002 in Zuid Afrika, samen met zijn echtgenote Nathalie Opstaele. In de Elgin Valley verbouwen ze niet alleen witte wijnen, die succesvol circuleren op de markt ( Sauvignon Blanc) - nu al is er ook een prachtige rode wijn beschikbaar. Elgin is ook de plaats waar Koen Roose aanwezig is uit Roeselare van het bedrijf KOROVA - eveneens een rasbloed Vlaming, met reeds topwijnen , en zelf een geschenk uit de hemel een flinke zoon , geboren daar .


De rassen

De Oostduinkerkenaar , brengt voor het eerst zijn cuvée Lance , een mengeling van Shiraz, Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en een beetje Viognier. De reden van pas met rode wijn te starten, was het renderen pas na 7 tot 8 jaar na te planten. Tot op heden een goede prijs voor 9,95 euro , het lukt ons voor een naambekendheid. Vreemd natuurlijk zijn keuze , waar ook Pinotage een beroemdheid is , bij rode wijnen en eveneens Chenin bij witte wijnen. Alvast een succes.

Invoerder:
De Almenkerk-Estate wijnen worden ingevoerd door Kaapwijn Import De Leeuw in Anderlecht en door de Nieuwpoortse Wijnhandel .DECA Januari 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese