Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Pasta's met een fruitbom

Gepost op 28/04/2011 om 19:46 door Carl in de rubriek algemeen.

Italië en wijnen, iedereen zal het met ons eens zijn, samen met de dampende pasta's. De richting Piemonte , ontmoeten we op de heuvels o.a Barbera-druif - maar ook 'Dolcetto-druif'. Voor deze laatste zijn we nieuwsgierig. Een vacabulaire gaat ons leren als 'ZOET' te worden aangeschreven, is dit zo ?

De rode wijnen zijn echter fris, tannine (laag) , zuur met bittere nasmaak. De druivelaar bezit geen lang leven in de fles- zeg maar 2 tot 3 jaar maximum.Op eikenhout is er nu belangstelling , maar zijn karakter zal daar weinig aan veranderen. De voordelen van de aanplanting is een gemakkelijke druif voor ziektes en vinificatie. Het moet eveneens een lang beschoren druivelaar zijn, wanneer er al nota's te vinden zijn rond 1860 , de oudste aanplantingen zoals in Frankrijk (Savoi) , Californië, Australië , nog sporadisch te vinden.

Sappigheden

Geuren naar kersen (zwart) , en een duidelijk zuiderlijk accent , pruimen, drop , en zwarte chocolade.
De naam dragen als 'zoetmaker' en geen suikergehalte maken ( of weinig)is natuurlijk vreemd. Daarom hebben ze in Californië er iets op gevonden , ze noemen hem graag 'Charbono' . Zekerlijk eens te proeven, bij uw wijnhandelaar vlot te vinden.

Deca Maart 2011 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese