Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kasteelwijnen : Château Bellegrave (Pauillac)

Gepost op 05/03/2014 om 13:03 door Carl in de rubriek algemeen.

Kasteelwijnen zullen altijd een kwalitatief voetje voor hebben, een ganse familie wijnbouwers is erbij betrokken. Het wapenschild is een blijvend roem van eer, die de wijnen bewijzen. Er is een ziel te vinden bij deze wijnen die kenmerken als een grote complexiteit en een goede concentratie met als resultaat van een respect van de typiciteit van het terroir.

Cabernet Sauvignon (62%) speelt hier een hoofdrol, waarbij Merlot (31%) de soepelheid moet verzorgen en de verfijning van Cabernet Franc (7%). Alle werkzaamheden gebeuren manueel op de 8 ha die dit kasteel rijk is, met een gemiddelde leeftijd van de stokken rond 25 jaar. Bewust hebben ze gekozen voor 'jeugdigheid' naast ouderdomdekens. 8333 wijnstokken per ha met als ondergrond ' sol et sous sol of graves garonnaises - een rendement die voorzien is voor kwaliteit.

Familiewijn van duizenden cliënten

De eerste propriété (eigenaar) die verwondering kreeg in de regio in Pauillac was de Heer Armand Roux (1901) , samen met zijn succesrijke partner M.H Van-Der-Voort négociant à San-Francisco. In 1997 kwam de overname met notarissen te pas , waarbij Jean-Pol Meffre wonende in Saint Julien - Beychelle zijn eerste eigendommen verliet, maar Château Lalande (Cru Bourgeois) bleef behouden. Heden in de tijdslijn zijn de kinderen van Ludovic en Julien de vignerons op de percelen van de Grand Cru Classés. Ze spreken duidelijke taal : " nous sommes certains que Pauillac est la terre promise du Cabernet Sauvignon ou forche et élégance peuvent s' exprimer, ainsi notre passion nous conduit à chercher le judicieu equilibre entre les méthod modernes et le respect des traditions afin que Bellegrave puisse exprimer le meilleur de son potentiel."


Technische fiche

Automatische gestuurde gistingen in allu tanks voor gistingen macération & koude fermentatie gedurende drie weken.

12 maanden rusttijd in Franse eiken vaten waarvan 40 % nieuw

Productie: 30.000 flessen Château Bellegrave, waarvan 12.000 voor een tweede wijn 'Les sieurs de Bellegrave'

Zeer goede jaargangen: '82, '83, '85, '86, '88, '89, '90 '92, '93, '95, '97, '98 tot het jaar 2009 daarna matige jaargangen.

Cinquèmes Cru volgens het classement 1855 en 1973

Verkenning
Pauillac ligt onder St-Estèphe en boven St Julien Beychevalle aan de grote waterplas van de Gironde. Behoort tot Haut Médoc . Deze kleine gemeene bezit eveneens een cooperatieve. 1215 ha en 53215 hl productie is er te vinden. Wijnen zijn zeer expresief aromatisch met veel ledertoetsen en rookachtig, vooral zwart rijp fruit en zachte tannines. Open de flessen na 3-4 jaar.

Château Bellegrave
Route des Châteaux

33250 Pauillac

www.chateau-bellegrave.com


Deca eigendomsrecht Maart 2014

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese