Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken SPECIAAL 'Sultana'

Gepost op 14/11/2009 om 13:17 door Carl in de rubriek algemeen.

Konden we, een Indische schuimer ontdekken, Sula Brut Méthode Traditionelle , met 30 % Chenin en 70 % Sultana, met een romige aanzet in de mond, en een complexe nectar, verfrissende afdronk, onze zoektocht ging verder.

Ook Turkije is een goede exporteur van deze druiven, en gaan vooral naar klanten in Algerie, Rusland en Roemenie. Vooral in de regio Alaehir is deze druivenstok een geliefde druif. De waarheid is te ontdekken, omdat hij pitloze druif is.

Na het plukken worden de druiven in zgn potas gedrenkt in een soda oplossing , waardoor het velletje gaat scheuren en de druif gemakkelijker verdroogt. Hierna worden ze goed gewassen van de steeltjes gescheiden en uiteindelijk gedroogd en verpakt.

Door te besprenkelen van de rozijnen met plantaardige olie blijven ze los van elkaar. Vaak worden rozijnen gezwaveld of met een oplossing van kaliumcarbonaat behandeld, om het uiterlijk te verfraaien en ze duurzaam te maken.

Rozijnen hebben een suikergehalte van 64 gr/100 gr rozijnen.

DECA Okt ' 09

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese