Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een Bulgaarse feestwijn ?

Gepost op 06/12/2012 om 03:00 door Carl in de rubriek algemeen.

Men zou deze wijnnatie niet direct met een fles op tafel zetten, doodgewoon omdat men de bekendheid en reputatie niet kent. We kunnen u geruststellen, vele groothandelaars en gewone handelaars voeren ze masaal in, omdat ze goed zijn. De kostprijs valt mede ,en de kwaliteitsflessen zijn meestal van zeer gekende druivenrassen. Zowel wit of rood valt er werkelijk een mooie gamma te bespeuren. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije, maar de wijnregio's vallen te bespeuren in de Donauvlakte, Romeense grens , Tracië en de Zwarte Zee.

De rassen

Zoals we al eerder melden zijn de bekenste witte -en blauwe rassen die we hier goed kennen: Chardonnay, Viognier, Muscat, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir , Syrah, Cabernet Franc. Het is een beetje normaal , omdat veel Franse eigenaars aanwezig zijn, en wanneer we vaststellen dat een grote invoer naar Engeland met dezelfde proefpatroon vertonen.

Veel flessen in zijn land zijn te vinden van het Domaine Boyar uit Bluerigde en werkelijk ontdek.
Solitaire wijnen als DOMIAT (witte druif), is er zeer gekend. Nog een blauwe druif met veel potentieel is de GOMZA - grote specialisten van dit ras bereiken grote roem. De beste inheemse druif is de MAVRUD met zijn donker kleur en pruimachtige smaak, het is tevens een bewaarwijn. Wie denkt dat er geen bubbels te vinden valt , heeft het ook verkeerd voor : een Italiaanse investeerder Edardo Miroglio maakt er de Bulgaarse Champagne met een zuiders tintje (Miroglio Brut metodo classico) en gebruikt er de rassen Sauvignon Blanc en Pinot Noir.

Invoerders : Texavino Brussel & Wijnen Declercq Kortrijk

Wijnton.be redactie November 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese