Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Chateau de l'Horte

Gepost op 03/01/2011 om 10:40 door Carl in de rubriek algemeen.

Ici , on culture l'art de recevoir ! Meteen een goed gegeven, om het van dichtbij te gaan bezoeken.

Omgeven door eeuwenoude dennenbomen ligt Château de l'Horte midden in de wijngaarden van het dorpje Montbrun des Corbiëres.

Carcassonne, Caperdu, Minerve , Narbonne zijn er dichtbij, uw zoektochten verder uit te breiden.


De Franse wijnmaker Jean-Pierre Biard en de Nederlandse Johanna van der Spek kochten in 1988 Château de l'Horte. Allereerst werden de wijngaarden opgeknapt. Daarna werd de bouw van de wijnkelder begonnen voor de oogst van 1990 die 6000 flessen opleverde. Deze wijn kreeg van de wijnschrijver Robert Parker maar liefst 87 punten. Al snel werd dit opgemerkt door vele internationale inkopers die de wijn wilde hebben.

Het huis , volledig gerenoveerd , stamt uit 1755 en stond meer dan 50 jaar lang leeg. Tot in 2007 werden de bezoekers hier ontvangen, tegelijk kantoor, proeflokaal en voor de wijnverkoop.

Eind 2007 werd er begonnen met het opbouwen van de oude wijnkelder, de ' Cave ' die naast het huis staat. Dit gebouw is meer dan 200 jaar oud en was op de buitenmuren na, een echte ruîne. Medio 2008 was de renovatie klaar en het resultaat is een geweldige kelder voor de eikenhouten vaten , opslag voor de verschillende wijnen , chambres d' Hôtes, ontvangst-en proefruimte.


Kom genieten van de diverse wijnen van Château de l'Horte. Verschillende stijlen , verschillende smaken , allemaal gemaakt met passie , traditie en terroir .


Wijnen verkrijgbaar in Roeselare VINOTHEEK

(tekst medegedeeld)


Château de l'Horte
Route d' Escales
11700 Montbrun des Corbières

www.chateaudelhorte.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese