Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De opmars van Bulgaarse wijnen

Gepost op 03/11/2010 om 10:52 door Carl in de rubriek algemeen.

Bulgarije is de internationale markten aan het veroveren met kwaliteitswijnen waarvan de prijs-kwaliteitsverhouding tot de meest concurrentiële ter wereld behoort. Een uitstekende reputatie geproduceerd door domeien, waarom niet kiezen voor deze wijnen ?

De wijnproductie- en consumptie dateert er van 6000 - 3000 jaar voor Christus. Door zijn Middellandse breedtegraad (Toscane, (it) Ribero del Duero) wordt de grote vallei van de Thracische koningen beschermd door de gebertegordel van de Balkan. In deze streek heersen diverse microklimaten die ontstaan door het reliëf en de verschillende bodemsoorten evenals door een combinatie van gematigde landklimaten (koelte) en het Middellands Zeeklimaat, die uitermate geschikt zijn om druiven en wijn te produceren van hoogwaardige kwaliteit.

Eveneens de kwaliteitsgarantie tot een strikte rendement van de ranken, de moderne vinificatie door zwaartekracht en een rijping in vaten van Franse eik, waarbij nog getalenteerde en vindingsrijke oenologen brengen ze evenwichtige sierlijke wijnen, zowel wit of rood.

Vinix Slavyantsi Leva Chardonnay Dimat Muscat

Vinix Slavyantsi is een van de oudste (19 de eeuw) en meest gedregen kelders in Bulgarije. Op het einde van de 19 de eeuw sleepten zij reeds gouden medailles in de wacht tijdens de internationale wedstrijd in Brussel met hun befaamde Chardonnay 'Sungurlare'. Vandaag winnen hun wijnen veelvoudig medailles gouden en zilveren op de wedstrijden 'Chardonnay du Monde ' en 'Mundus Vini'.Het domein is meer dan 600 ha groot. De ene helft ervan is in private eigendom, de andere helft maakt deel uit van een coöperatieve. De kelder bevindt zich in het oosterlijk deel van de Rozenvallei, dichtbij de Zwarte Zee ( klei-zandgrond en kalkondergrond).

Hun witte en rode wijnen zijn gewoonweg fantastisch en de keuze van de assemblages is van uitzonderlijke finesse voor Bulgarije. Kwaliteit is hun grote zorg en zij richten zich op biologische wijnen. De druiven voor hun basiswijn Leva worden met de hand geplukt in kleine kisten. Deze perfectie evenwichtige wijn is een van de 10 best verkochte witte wijnen in de Scandinavische landen.

Verdeler voor België : Texavino

DECA Nov 2010


.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese