Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kleine wijnboeren in de Champagne regio , hemelse ontdekkingen !

Gepost op 22/11/2009 om 17:24 door Carl in de rubriek algemeen.

Het is steeds , een prettige uitstap geweest, een bezoek met de wagen met vrienden naar Reims.

Via de autosnelweg, of de Route Nationale, men verkiest snelheid, boven het gewone leven , van onze Zuiderburen, en komt tolbetaling dan niet in aanmerking , het is een keuze. Moet het altijd vlug en snel zijn ?

Het kuieren , in en rond de Baseliek Notre-Dâme te Reims, de restaurantjes, de Champagne shops.
Richting Epernay , het bruisend center van de Champagne regio , zal jullie nog meer bubbelgevoel ervaren, de wijnvelden zal u meermaals tegenkomen, neem een beslissing eens uit te stappen, te kijken.

Is de Franse wet , eerder streng voor het gebruik van alcohol, en het promoten hiervan, de gigantische panelen, op wegen en paden van grootmeesters , statige Champagnehuizen , kleine muurophangingen van het voorgestelde bruisend vocht, zal niet ontbreken. Voor deze regio knijpt men de ogen dicht, het is een mooie 'commerce' geworden van werkkracht. Altijd hier en daar een kleine Cave - een oude versleten eiken deur , die open staat met vermelding : dégustation et vente , met een passend kleine woonst!

'Bonjour', zal het steeds luiden, bij het opstappen van hun koer, de hartelijkheid , is hun garantie , de geuren van verlopen gistingen , zal jullie verder verwateren. Graag zullen de eigenaars hun prestige-werk met een voorstellings glas vullen, en het moet een hemels gevoel zijn , van de wijnboeren, te zien , hoe jullie het 'flutje' aan de lippen brengt, te horen in onverstaanbare taal ' lekker ' ! Bijkomend zullen ze graag het geheim vertellen van hun samenstellingen : Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier in hun wijntaal . Geniet , ontdek , en met uw expressies vertaal , aan hen - bijkomende glazen zullen zekerlijk volgen. Wijnbouwers houden ervan, zo graag te horen, wat hun werk vooraf is gegaan , en een eindproduct is geworden met een rusttijd.

Kijk naar de kleuren, goudgeel , donkergeel, lichtgeel, - het bruisend belletjes festival, de geuren van brioche, geroosterd brood, bloemen, wit fruit, botertoetsen,- proef het fruitigheid, de zuren : perzik , citronelle, groene appels , voel de body in de mond van fruitigheid , de samenstellingen, met of zonder de 3 cépages , de afdronk. Is dit niet een Koninklijke repectie? Beslis in uw vriendenkring met de hoge raad van proefgenot , laat uw beslissingen inpakken , berg het op , in de koffer van uw wagen.
Straks bij uw vriendenkring, familie , kunnen jullie terug het hemels verhaal vertellen van uw vondst. Het is echt iets anders, in de rekken van een handelaar, of supermarkt te vinden . Alles krijgt nu nog een betere nieuwsgierigheid , het is feest geblazen ...

We rekenen en cijferen dit keer niet, wat de rit heeft gekost, dewelke uw handelaar , supermarkt heeft gedaan voor U . Het is een prettige uitstap geweest, en we waren bij de wijnboeren .

Graag geven we onbekende adressen , en wat je mag verwachten , van harte een succes toegewenst ! DECA Nov '09

Champagne Chamoine : Allée du vignoble 51100 Reims

Champagne André Chemin : Rue du Gal-Leclere 51530 Dizy

Champagne Chiquet : Av. du Gal-Leclere 51530 Dizy

Champagne Clouet : Rue Jeanne d'Arc 51150 Bouzy

Champagne Delahaie : Allée de la Côte-des-blancs 51200 Epernay

Champagne Janisson Baradon et fils: Rue des vignerons 2 Epernay

Champagne Jeanmaire : rue Malakoff 51200 Epernay

Champagne Fernand Lemaire : Village 51160 Hautvillers

Champagne Lepitre : Allée du vignoble 51 51100 Reims

Champagne Lachaud : Rue Saint-Vincent 40 Hautvillers.

Prettige uitstap ! DECA


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese