Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Pop-upstores duiken als paddestoelen uit de grond, ook voor toekomstige wijnhandelaars een kans !

Gepost op 08/03/2014 om 11:00 door Carl in de rubriek algemeen.

" Die opflikker-winkel " zo heten ze het in het Zuid- Afrikaans - een tijdelijke winkelonderneming toegestaan volgens de wetgeving. Een uitstekend idee voor jonge starters, tevens om leegstand in de stadscentrums tegen te gaan, een prettige ontdekking voor een korte beperkte periode van een nieuw winkelconcept.

De benodigdheden zijn een klein startkapitaal, kennis van boekhouding, zich te houden aan alle huur & handelswetten en zelfstandige betalingen. Het vanaf de eerste dag groot zien is natuurlijk te gek, voorafgaande begeleiding is wenselijk en noodzakelijk daar bestaan goede diensten voor. Een goede plaatsruimte en de inrichting, de producten en de voorafgaande berekening voor winsten en verliezen - kwestie van het reeds geruime tijd goed te plannen om zijn spaarboek te vullen. Allemaal goed en wel, maar zijn de eerste nieuwsgierigen vaste cliënten voor een korte periode ? Kan men de korte periode overleven? Hoe start men ? Wie heeft kansen ? Allemaal vragen die een opening van een pop-upstore zo belangrijk maken voor een succes !


Almal welkom waar jy die suid-afrikaanse belewenis met jou sintuie kan ontdek !

Onze redactieploeg was nieuwsgierig voor de wijnen natuurlijk, want sommige wijnen kan men zo maar niet vinden. Wij gingen met pen en papier richting Delarestraat (centrum van Roeselare) voor een splinternieuwe vestiging en opening van ELVAMA een Zuid-Afrikaanse winkelinrichting.

Zaakvoerder Luc Vannevel was tijdelijk niet aanwezig, maar we konden kennismaken met de aanwezige vertegenwoordiger en zelfs onze facebookvriend, gekend wijnliefhebber, medezaakvoerder van KOROVA (specialist van Zuid-Afrikaanse wijnen) Frederik Crul. Zeer mooie ligging, goed gevulde winkel met grote schappen wijnflessen van alle prijsvorken , delicatessen, kruiden , olijfolies, marmelades, gins , spirits, dierenhuiden, keramiek. De ontvangst was met een stevige handdruk al een aangename sfeer in het wondermooie geest van een wondermooi wijnland : Zuid-Afrika. Frederik Crul kent de wijnen van Zuid-Afrika en als samenwerkende kaashandelaar was dit een pluspunt voor een bloeiende vroegere zaak van Koen Roose (KOROVA) en heden werkzaam in Helgin in zijn eigen wijnbedrijf.

De eigenaar en samenwerkende vennoot Luc Vannevel afreist meerdere malen per jaar naar Zuid-Afrika waarbij hij zijn kinderen bezoekt en tevens veel meebrengt. Zijn zoon Sebastian is na een jaar wijnkunde aan de Ohio University (USA) zijn studies gestart aan de Stellenbosch University in Bsc Agric Oenology and Viticulture en woont er in Stellenbosch zelf. Zijn dochter Margeaux volgt nu Agricultural economics and managenment in Stellenbosch. Vermoedelijk is dit reeds een opgebouwde toekomst voor een wijnhandel. De pop-upstore is inmiddels feestelijk opengegaan met een bomvolle aanwezigheid en een eerste goede verkoop. Normaal gezien kan men tot begin Juli aankopen en dan komt mogelijks de beslissing voor verlenging.

ELVAMA Your South African Experience pop-upstore

Open elke di & zat 10-18.30u wo, do, vr 13.30-18.30 u

Ma gesloten

ELVAMA Delaerestraat 20 8800 Roeselare

www.elvama.be

*Sterke verzameling van wijnen uit alle richtingen , alle stijlen , rassen uit Zuid-Afrika


Wijnton.be kocht alvast 2 verschillende flessen uit de kelders van Scalk Burger & Sons Wine of Origen Welligton met als cuvée MEERKAT Chenin Blanc en Pinotage (rood). Proefnota's 1 onderaan , volgende zullen wij eerdaags in proefnota's posten.Succes en mag de pop-upstore een vaste realiteit worden.!

Ek hoop ons sal mekaar eendag weer sien . (Ik hoop dat we elkaar ooit terug zien.

Tasternota MEERKAT 2012

Kelder : Schalk Burger & Sons Wellington (Z.A)

Alc : 13,5 %

Bijzonderheden : schroefdop

Op verkenning : Wellington is een historische stad met een warm klimaat en een druivenarea van 4.300 ha grenzend aan Paarl. Zeer beroemde domeinen maken in de omgeving veelbelovende wijnen. Chenin is de meest aangeplante druivenstok die ter plaatse de naam 'STEEN' krijgt


Kleur: goudgeel met fonkelende reflexen, onvolledige wijnspiegel, vettige tranenband, loepzuivere wijn.

Geuren: parfum van vegetale plantmateriaal, vanille , grassig, nat stro , citrus, buxus, brem, witte bloemen, kruidigheden.

Smaken : aanzet van hyperfris jong klein fruit, groene appels, rijpe peer , groene stekelbes , groene lemon , vuursteen , witte peper, houterige en krokante tannines, lange afdronk.

Score : 18,5 + / 20


Zeer lekker, perfect, proficiat

Te koop : Pop-upstore ELVAMA
Delaerestraat 20
8800 Roeselare


Deca MAART 2014 eigendomsrechten ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese