Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Vlaamse wijnbouwers in Frankrijk A.O.C. Coteaux Varois

Gepost op 02/11/2011 om 10:20 door Carl in de rubriek algemeen.

Het was ons een grote eer en genoegen, de familie Reher - Van Baelen uit België , wonende te Mol te ontmoeten. Deze hartelijke mensen verbouwen wijnen in Frankrijk in Villecroze - tussen Salernes en Draguignan en St Tropez. Het was duidelijk reeds zichtbaar aan de roséfles met zijn zalmkleurige tinten, dat het werkelijk over bijzondere wijnen gaat. We zitten in de omgeving van de 'Var' en Provence , het terroir gaat zich lenen naar kalk-leem ( agrilo-calcaire). Zowel witte , rode of roséflessen zijn verkrijgbaar.

Château de Majouliére
Voor de druivensoorten ( encépagement) zijn wettelijk toegelaten : Grenache , Cinsault en Syrah , waarvan een verhouding 80-15-5 % . De manuele pluk van 2010 ging door in september 2010 in kleine bakken , met een handmatige selectie van de druiven.

Met een laag rendement van 30 hl/ha bereiken ze een hoge kwaliteit. De vinificatie is een 6 uur contact met het sap , vooraleer ze verder worden verwerkt, zo blijven de aroma's beter tot hun recht. Verder zal vin de goutte - verwerking aan te pas komen d.w.z : de druiven barsten open door hun eigen gewicht en de druppels worden vervolgens opgevangen waarna de wijn verder wordt gevinifieerd. De gisting is altijd in inox vaten, de botteling van de rosé ging door vanaf maart 2011. Een bewaartijd van 3 jaar en zelf langer , indien men de flessen goed gaat koesteren.

Culinair : past perfect bij de mediterrane keuken , bij kip , vis , schaaldieren of als aperitief .


Grote prijzen : Goud 2010 Foire- d' Avignon

www.chateaudemajouliere.fr


Wij proefden de fles Harmonie ( rood) zie proefnota's ( vers getapt) .
De wijnen zijn van zéér hoge kwaliteit !
Te koop bij Stefan & Beatrice Reher-Van Baelen Ispralaan 59 2400 Mol .DECA Copyricht okt 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese