Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De koning van de Libourne

Gepost op 03/12/2011 om 13:30 door Carl in de rubriek algemeen.

Een goed glas wijn, met volgende gegevens : Bordeaux en dicht bij Libourne : A.C. Pomerol. Via een toevalligheid ontdekten we , een eigenaar van 12 flesen van het jaar 1955 van een goed kasteel Château La Pointe A.C. Pomerol.

Het domein dankt zijn naam aan de aparte vorm van de wijngaard. Onder de kiezel-zandgrond ligt de befaamde ' crasse de fer ' of een speciaal ijzerhoudende zandsteenlaag. Dankzij die bodem hebben pomerols heerlijke truffelaroma's .steekkaart

Gelegen in het zuidwesten van de A.C. Pomerol

75 % merlot , 15 % cabernet sauvignon, 10 % cabernet Franc

bewaartijd : 8- 10 jaar

culinair : rood vlees , lamsbout

Serveren : kamertemperatuur ( 18 ° C )

Proeverij :

Donkerrode met zwarte reflexen met een typisch pomerolaroma : edel hout , truffel , champion , kersen en een zweem van zouthout. Smaak krachtig geconcentreerd. Het hout blijft aanwezig , vergezeld van lekkere gebrande toetsen en rijpe tannines.

Kostprijs : tussen 16,99 - 19,95 euro

Te koop : Colruytgroep


*Het wijnjaar 1955 was een goed wijnjaar , maar heden is de fles van inhoud wel sterk gedaald , naar een dikke pulp onderaan in de fles. Het kurk is nog steeds in goede staat en geen stroperige vloeistof te merken van uitloping. Het proeven van 4 flessen van het jaar 1955 leverde volgende besluiten 1 ervan was nog redelijk drinkbaar , anderen waren niet meer drinkbaar. Een bewijs dat eigenlijk wijn kan bewaren, maar een traantje moeten we toch laten, wie gaat dit toch zo lang gaan bewaren ? Opsnoepen is de boodschap .

DECA MEI 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese