Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Dat was MEGAVINO 2009 ! Een gigantische terugblik van het topgebeuren.

Gepost op 29/10/2009 om 13:47 door Carl in de rubriek algemeen.

Heysel, Brussel, 16-19/10/2009 . Zopas sloot deze 11 jarige wijnbeurs voor wijnliefbebber en professional.

Dit jaar was gastregio 'Bordeaux' in volle communicatie, terecht voor de 17 % van onze Belgische aankopers, en een goed duwtje in de rug kunnen ze goed gebruiken.Bordeaux blijft een unieke tafelgezel wat betreft zijn oorsprongsbenamingen, en de Grand Cru's , Médoc, Haut Medoc, Sant Emillion, Pomerol, Margeaux, en zijn kleine satelietgemeenten zowel in wit ,rood en rosé en hun hoogwaardige Crémants. Vergeten we natuurlijk niet de mineralen uit Entre-deux-mers en zoete wijnen.

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot , het blijft magisch bij de komende feesten.
11.000 M 2 beursoppervlakte met om en bij de 280 exposanten vanuit 24 wijnlanden, om er 10.000 wijnen te proeven. Was het verleden jaar Spanje de eer aangeboden, de bodegas logen er niet om , hun beste kwaliteiten aan te bieden. Chilie, Oostenrijk, Brazilië, Portugal, Georgië, Sicilië, Puglia Italië, Piemonte..... Ook Bulgarije komt nu ook in de kijker te staan.

Distillaten en spirits om te genieten van wijnalcoholen, die snel het lood in de schoenen zouden brengen, kleine duivels om zalig rustig, en kleinmatig thuis te genieten.
Gezelligheid, trotsheid, het enthousiasme , om het prachtig 'ZAK' logoglas aan te bieden, om te proeven, dit is MEGAVINO , een ware vocabulaire waard.

Laten we Sherry en de man met het zwarte mantelpak niet vergeten, altijd maar nieuwigheden, nooit te vergeten te bezoeken. Een tropetgeschal, workshops, tastings, wedstrijden in allerhande pluimages en taalgebruik, iedereen gelukkig , en blijvende stralende blijheid : WIJNEN ALTIJD EEN FEEST !

Ontdekken moet je doen, ook lage prijzen onder de 7 euro, wijnen dewelke de eerste medailles ontvingen, en mag een vreemde schuimer niet ontbreken. Een Kreglinger Vintage 2001, Tasmania Australië , 20 €
mag er gerust op Oudejaars op tafel staan. Proficiat voor alle exposanten, standhouders , organisaties, medewerkers, sommeliers , hostessen , en iedereen die ik echt zou vergeten. Gefeliciteerd Sponsers, en de grote ruggegraad van alle grote wijnauteurs , die niet nalieten het creatieve te verzorgen.
Alain Bloeykens de MASTER van dit groot spektakel , en moest zijn grote oververmoeiheid, en rugpijn erbij vergelden, hoe kunnen wij bezoekers u zo groot bedanken , het grootste WIJNFEEST Internationaal in Brussel te brengen . Dank U , dank U !

Groot waren jullie , geschreven en gesproken Pers !

DECA OKT 2009Uitzonderlijke dank aan onze foto laboploeg o.l.v. Pascal Vansteenkiste.TOT VOLGEND JAAR 2010 !
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese