Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Het SCHENGEN verdrag van Luxemburgse wijnen

Gepost op 18/08/2010 om 08:07 door Carl in de rubriek algemeen.

Charta SCHENGEN ' Prestige ' une appellation de référence pour des crus de qualité , benieuwd waren we alvast, dit te gaan onderzoeken.

1985 , was een synonym van vrijheid in de circulatie van akkoorden tussen de Staten en hun landgenoten. De open grenzen, met commerciële akkoorden in een Union van Europa. Ook het charter van Schengen (lux) , bracht ook voor deze beroemde regio wijndorp, een akkoord tussen de lidstaten : Frankrijk, Duitsland en Luxemburg, een kwaliteit kwalificatie is geboren geweest ' La Charte Schengen Prestige ' .

Het aanvaarden van de rendementen tot 60 hl per ha, handplukkingen, en de commercialisering van dit beschermde eigendomsrechten SCHENGEN .

De wijnen vertegenwoordigen , de cépages : Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewurztraminer, en Pinot Noir , deze laatste voor rode wijnen.

De voorstelling van deze flessen zijn dan ook, in een BLAUWE antieken inspriratie van Europa. Zilveren omhulsel met vermelding A.O.C. Luxembourg. De wijnbouwers uit Schengen en de Sarre , samen met het syndikaat van de wijnbouwers uit de Moezel kunnen slechts deze opdruk gebruiken.

Schengen is het uiterste gelegen wijnbouwgebied van Luxemburg en Duitsland.

Domaine Desom uit Remich, Caves Krier Frères uit Remisch , Caves St Martin eveneens uit Remich, Domaines Vinsmoselle uit Stadsbredimus, Domaine du Stromberg uit Petite-Hettange , Domaine Sontag uit Conz-les-Bains en Weingut Herber uit Perl zijn de producteurs.

DECA copyright Aug. 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese