Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt , het fruitig nieuws van de wijnblog

Gepost op 23/05/2012 om 02:59 door Carl in de rubriek algemeen.

* De meest eigenaardige fles ter wereld is deze van de Jura ( Frans - Zwitsers grensgebied ) met hun VIN JAUNE. De inhoud is slechts 62 cl en ze noemen hem lokaal 'CLAVELIN' . Het rijpen gebeurd na 6 jaar en 3 maanden vatrijping. Een natuurlijke schimmel ( flor) genaamd , zorgt ervoor om geen oxidatie te bezorgen. Het druivenras is de SAVAGNEN - zeer typisch en nergens elders te vinden. Wie geînterseerd is in de wetenschappelijke naam van de schimmel : Saccharomyces cerevisiae. Ook eigenaardige rode rassen in de Jura zoals Trousseau en Poulsard.

* Sulfiet : sedert 2005 moeten alle flessen vanwege de Europese Unie , de vermelding dragen op het etiket : contient des sulfites . De hoeveelheid is 10 mg per liter.

* Wijntaal : Liquoroso is een term gebruikt in Italië voor dessertwijnen met een alcohol gehalte tussen 16-22 %
* Wijnen: Men kan er maar niet genoeg van krijgen : Italië - Piemonte en Lombaria - zeer uitgesproken smaken en parfums van de NEBBIOLO druif - ook de DOLCETTO - druivenstok kan men er vinden. Moet je eens proeven, veel succes !

*Spanje : om alles goed in het oog te houden is er een Spaans organisme dat heet : Consejo Regulador - Dit voor de voorschriften en herkomstbenamingen.

DECA April 2012 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese