Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Rosé wijnen uit de Loire

Gepost op 24/01/2011 om 10:31 door Carl in de rubriek algemeen.

Zoekt u een zeer frisse en dorstlessende wijn? We denken jullie te helpen met een rosé van de Loire. Van op jonge leeftijd biedt hij een ruim boequet van rode vruchten : zwarte bessen, kersen, aalbessen, aardbeien ...een heel volle wijn.

De officiële benaming Rose de Loire kan worden toegepast op droge rose wijnen die in het hele wijngebied van Anjou, Saumur en Touraine, ofwel in totaal 750 hectare, worden geproduceerd.

Het assortement aan wijnstokken

De Rosés de Loire komen voort uit een assemblage van wijnstokvariëten waarin de Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon overheersen en ten minste 30 % voor hun rekening nemen. Ze kunnen door Gamay , Grollaau, Cot en Pineau d' Aunis worden aangevuld.

De wijnen

Verkregen door 'saignée ' , dat wil zeggen , uit sap dat na slechts enkele uren macereren wordt afgetapt, kan de tint van hun kleur van het bleekrose van een bottelroos tot de diepste tinten van een pioenroos gaan. Wat de geur betreft en daarna in de mond, bieden ze een volledige bouquet van klein fruit : zwarte bessen, bigarreau kersen, rode bessen, aardbeien en nog meer ...Deze lichte en verkwikkende wijnen bieden soms een aangename structuur die de Cabernet hieraan verleent, zijn frisse wijnen die zowel soepel en gemakkelijk vloeiend zijn, meer of minder stevig volgens hun herkomst.

Serveren en culinair:

Serveer ze tussen 8 -10 ° C ze begeleiden eenvoudige gerechten zowel schotels die charme van de zomerse keuken in de open lucht vormen : vleeswaren, gerechten op basis van gevogelte, geroosterd vlees, kleine visjes , schelp-en schaaldieren en pittig op smaak gebrachte schotels. Eveneens als aperitief een echte smaakdragen

DECA NOV 2010 Copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese