Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Europese hervormingen in wijnwereld !

Gepost op 13/09/2009 om 09:41 door Carl in de rubriek algemeen.

Wie het echt nog niet wist, de Eurocraten hebben zich bezig gehouden, om ook in wijnwereld hervormingen in te voeren. Helemaal nieks mis mee, als het maar goed is voor de consument.

Vanaf 1 augustus '09 zijn de uniformisering van alle herkomstbenamingen herbekeken geweest , en dit voor wijn en artisanale streekproducten, zoals wijn en kaas. Dat men straks, uw morgenontbijt met brood of gegrilde maisvlokken, eveneens een label gaat bezorgen, en deze laatste niet thuis hoort bij de warme bakker , met wat zijn de goedbetaalde politiekers bezig, er is ander belangrijker werk te doen.

Het einde van de gekoesterde 'Appellation d'Origine Controlée' is een feit geworden in Frankrijk. Ze hebben er iets nieuws voor gevonden, dat nog sappiger is geworden : Appellation d' Origine Protégée. Ik heb het onmiddelijk mijn schoonmoeder gemeld, kwestie van goede Europeaan te zijn.

In Spanje is men er nog niet uit gekomen, en zou 'Protegida' bij Denominacion d' Origen moeten worden bijgevoegd.

In Italië, is ook 'Controllata' aan vervanging toe , wat er met 'Garantitia' van grote topwijnen moet gebeuren, het zal eveneens een nieuwe spaghetti-verhaal worden.

Vin de Pays, is begraven , rust in vrede, vanaf augustus is het 'Indication Géographique Protégée' geworden. Mijn wijntje mag nu nieuwe etiketten krijgen. Een landwijntje bestaat niet meer. Maar dit is nog niet alles, men mag 15% ander druivensap van buiten de grenzen mogen betrekken. Dat straks een 'MERLOT' uit Chilie bij het het sap bij een IGP Bordeaux zal toegevoegd worden, men gaat er nog 'INTERNATIONAL' moeten bijvoegen.

Vanaf augustus hebben ze ook roséwijn onder de loep genomen, waarbij ze in 'Champagne' , met een leger boos kijkende mensen klaar stonden, het is hun recept rode wijn met witte wijn te mengen, voor het maken van rosé. De producenten gaan nu met witte overschotten gouden zaken doen, het imago van mijn rosé krijgt nu een ander dimentie. De wereldhandelsorganisatie (WHO/WTO) , is er nu ook bij betrokken, zodat deze maatregel, in de koelkast zit. Veel volk in de winkel, men zegge het voort....!

Zal vervolgen !

DECA

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese