Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt : het snelste nieuws voor de wijnliefhebber

Gepost op 20/04/2013 om 22:27 door Carl in de rubriek algemeen.

* De Brugse wijnwinkel gelegen in de Leopold I -laan 77 te Brugge , herdoopte hun Spaanse specialiteiten in ELVINO - die nu met deze naam door het leven gaan. Succes ! Zelfde adres !

*De zoon van Franz Leth van het gelijknamig domein en weingut in de regio Wagram (Oostenrijk) maakt niet alleen indrukwekkende ongefilderde Grünner Veltliner - er is ook een curiosum te vinden met een blend van 220 (jawel geen typfout) verschillende rassen , naar de toepasselijke naam : Simply Wow . Het domein is 43 ha groot met 75 % rode wijn en 25 % witte wijn . De fles zou 25 euro kosten en zou opgevoed zijn in een ' sthaltank '

Wijnbeurs Belgovino gaat terug door op ZONDAG 21 APRIL in het KOLONIENPALEIS in Tervuren . 40 wijnkastelen meer dan 200 wijnen - Belgische wijnbouwers en inkom 10 euro . Ook onze redactieploeg zal aanwezig zijn ! Openinguren 11-18 uur . Voor trein- en busliefhebbers TRAM 44 !
Axvier Leclercc is in Frankrijk uitgeroepen als l' homme de l'annnée 2012 . De grote wijnadviseur is o.a proever van Concours Mondial de Bruxelles en de grote aankoper van Auchan-supermarkten.

Wijngoed Monteberg in Heuvelland heeft een nieuwe bottellijn met schroefdoppen - terug een atraktie in West-Vlaanderen voor wijnbouw . Succes Jean-Pierre, Ward !

Wijnexpert, Auteur, Journalist Frank Van Der Auwera is terug gestart met zijn 26 ste wijngids 300 wijnen onder de 10 euro . Naar verwachting zouden er terug 4000 flessen binnenkomen voor de felbegeerde Oscar's . Een wreed succes Frank !

Nuits - Saint- Georges is één van de kleinste wijndorpen van Bourgogne met slechts 5.500 inwoners. 306 ha en een productie van 12030 hl , waarvan 97 % rode wijnen . De spécialisten leveren uitstekende Crémants - de - Borgogne , maar ook als ' LIQUORISTE(s) leveren ze de beste cassis voor het vervaardigen van kir !

Wijnhandelaar Crombé uit Kortrijk (Engelse Wandeling) gaat binnenkort verhuizen naar een monster -splinternieuwe-onderneming in de industriepark 'DOENAERT' te Kortrijk , rechtover BPOST . Opening voorzien 1/2 juni 2013.

Zomertijd -barbecue en de Provence (wijnen) - een uitstekende gelegenheid om lokale druivenrassen te proeven en te ontdekken zoals BARBAROUX , Rolle en TIBOUREN. Prachtige aanraders zijn kleine appellations als AOC Coteaux d' Aix en Provence of AOC Cotaux des Beaux de Provence. Zeer krachtige geconcentreerde kruidige en tanninerijke wijnen zijn deze van AOC BANDOL . Maar de streek is natuurlijk beroemd voor zijn rosé(s) !

Laat u niet beetnemen door een wijnetiket met de naam : VINSOBRES bvb. Is wel degelijk een appellation locale ( verkregen in 2006 ) in la Vallée du Rhône méridionale . 450 ha en een productie van 15625 hl kan men deze fles uit de Drôme-streek geen flauwe wijn noemen . Te onthouden : is een satelietgemeente van Côte-du-Rhône village waar minstens 2 druivenrassen moeten aanwezig zijn in de fles volgens de wetgeving met minstens 50 % Grenache en een bijvulling ofwel Syrah of Mourvèdre. De wetgeving zal definitief worden op 1 januari 2015 .

Wie Romeense flessen zoekt , kan dit vinden o.a bij Matthys Wijnimport te Brugge . Zekerlijk de rassen : ASZU , CADARCA , FETEASCA REGALE eens aankopen voor uw ontdekking - rode wijnen met kruidige afwerking.


Het asperge seizoen is weer aangebroken. En bij dat lekkere streekproduct past niks beter dan onze Verum Blanco, een heerlijke wijn uit de DO La Mancha. Deze cuvée combineert de molligheid en de kruidigheid van de Gewürztraminer met de frisse zuren van de Sauvignon. Schitterend lichtgeel met een rijk en rijp boeket van witte bloemen, verse lychee, kruiden en appel. In de mond overheerst echter de Sauvignon: mineraal en vol citrusvruchten, vooral pompelmoes, sappig en mooi ‘sec’. Door deze structuur heerlijk bij asperges , schaal- en schelpdieren, gefrituurde gerechten of riviervis.Einredactie Wijnton.be - Deca April 2013 verboden voor copyricht.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese