Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Cabernet D' ANJOU (Loire) Fr

Gepost op 01/12/2010 om 10:52 door Carl in de rubriek algemeen.

De Cabernet D' Anjou is een zachte en volle wijn die van bij de geboorte de essentie van zijn potentieel ontplooit. Heldere kleuren, roodbruine schakelingen, frisheid in de mond , fruitige en frisse aroma's ...een zeldzaam en subtiel evenwicht.

Het productiegebied strekt zich over alle gemeenten uit die de gecontroleerde herkomstbenaming Anjou mogen voeren. De wijnen vinden hun hoogste uitdrukkingskracht op de leisteenachtige gronden en de faluns , laatsgenoemde rotsen zijn uit schelpen samengesteld.

Het assortement aan wijnstoksoorten
Zoals zijn naam reeds aanduidt ...wordt het uitsluitend geproduceerd uit de Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon.

De wijnen

De Cabernet D' Anjou, halfdroge wijn met een roze purperen kleur, enigzins met een donkerrode tint , ademt een zeer sterke reuk van frambozen en rode bessen uit. Fruitig in de mond en met een zeer fijn bouquet, brengt hij zijn zeer evenwichtig karakter naar voren. Het is een dorstlessende wijn onder vrienden bij uitstek , fris en verkwikkend , doortrokken van de bevalligheid van zijn wijnstokvariëteiten. Een aangename wijn wanneer hij jong is en zijn hele aromatische frisheid biedt. Maar het is tevens ook een uitstekende bewaarwijn die, na verloop van tijd, terwijl zijn kleur met een ambergele weerschijn wordt doortrokken , zachte aroma's krijgt van gekonfijte rode vruchten en sinaasappelschillen.
Culinair
Geserveerd met vleeswaren, meloen of rode vruchten , taarten of vruchtbekers, Middellandse Zee keuken , ja zelfs Oosterlijke keuken. Een eend met sinaasappel en een oude Anjou wijn of een taart met zwarte chocolade ...een oprecht wonder

DECA NOV Copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese