Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Champagne Doyard - Mahé Côte des Blancs Premier Cru

Gepost op 04/05/2010 om 17:59 door Carl in de rubriek algemeen.

Er even tussenuit... dit is wat u te wachten staat 'au Moulin d'Argensole' in Vertus en Champagne, in het hart van de prestigieuse Côte des Blancs , in een charmant dorpje met een knipoog naar de Middeleeuwen. Ook gekend door de Middeleeuwse schrijver , Eustache Deschamps.

Martine, Odile en Philippe zullen u met genoegen ontvangen in deze omgeving. U kunt er proeven naar hartelust en indien u dit wenst ,kan u zelf deelnemen aan een initiatie degusteren ( op aanvraag). Of u kan gewoonweg genieten van een flesje Champagne in de schaduw van een boom, in een gezellige tuin.

Vergeet even de stress en de dagelijkse sleur om u te herbronnen in het land van de bubbels.

Sedert 1889 is er een opeenvolging van drie generaties wijnboeren die hun traditionele kennis van vader op zoon hebben doorgegeven. Nu nog verwerkt Philippe zijn wijnoogst met dezelfde passie als zijn grootvader Maurice en zijn vader Jean.

Onze Champagnes worden gemaakt met de witte druiven van de wijnstok ' Chardonnay ' , die kenmerkend is voor zijn fijnheid en elegantie. Al die stappen van het verwerkingsproces voor de wijnbereidingen gebeurt nog op traditionele wijze.

Brut Millésimé :

Enkel de grote wijnjaren zijn hiervoor in aanmerking gekomen. Deze Champagnes associeert fijnheid en rijpheid van de aroma's .

Carte d'Or BRUT:

Aperitief Champagne verenigd door zijn fijnheid en evenwicht.

Carte d'Or Extra Brut

Champagne met een natuurlijke frisheid , s' zomers opdienen als aperitief met een zeevruchtenschotel of met gegrilde vis.

Eveneens verkrijgbaar : demi-sec / Rosé Brut / Vertus Rouge

Doyard -Mahé
Moulin d'Argensole
51130 VERTUS

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese